Αίσιο τέλος για τη διάσωση του “Σωτήρη” – Κολυμπάει πλέον στα ανοιχτά (βίντεο)

Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο διαδίκτυο, «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, ο Zιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το θηλαστικό απομακρύνθηκε από μόνο του, πλέοντας προς τα ανοιχτά.

Ωστόσο, οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που η μικρή φάλαινα επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

«Ήταν καθήκον μας να σώσουμε την φάλαινα. Χαίρομαι που βοηθήσαμε όλοι», ανέφερε ο Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος.

«Όπως με τους λύκους έχουμε διαταραχή του οικοσυστήματος, το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση της φάλαινας. Το κήτος ήταν τραυματισμένο και είχε ένα κάταγμα και δε μπορούσε να τραφεί», ανέφερε η κτηνίατρος Ευγενία Σκούντζου.

«Υπάρχουν περιπτώσεις φαλαινών που αναδύονται με κλασική μουσική»

Η φάλαινα προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση τόσο του Λιμενικού όσο και ομάδων διάσωσης, εθελοντών.

Όλοι προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή, με την εικόνα της Τάνιας Δράκου, που σε βίντεο της ομάδας All For Blue organization βρέθηκε δίπλα στον «Σωτήρη» κι άρχισε να του τραγουδά, για να τον βοηθήσει, να προκαλεί μεγάλη συγκίνηση.

Λέγεται Τάνια Δράκου. Είναι η εθελόντρια που καθήλωσε μέσω βίντεο την Ελλάδα, όταν κολυμπώντας στα νερά του Σαρωνικού άρχισε να τραγουδά στη φάλαινα που χε βγει στα ρηχά του Αλίμου για να της σώσει τη ζωή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.