Ακόμη ένα θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα- Στους 150 οι νεκροί

Ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σήμερα, όπως μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. Πρόκειται για 67χρονο από τη Λάρισα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Λάρισας, με πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίς το πρωί, συγκλόνισε η είδηση του θανάτου του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο εξαίρετος καρδιολόγος, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός υγείας, κατέληξε μετά από μακρά νοσηλεία στη ΜΕΘ, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Δείτε ακόμα:  Άρση lockdown: Τι ανοίγει τη Δευτέρα και πότε θα απαλλαγούμε από το SMS στο 13033

Στο μεταξύ, τέλος μπαίνει στην καθημερινή ενημέρωση από Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, από την επόμενη εβδομάδα. Το καθιερωμένο ραντεβού στις 18:00 δε θα ισχύει πια, καθώς η ενημέρωση θα είναι πλέον πιο αραιή και συγκεκριμένα, θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ορίζεται Επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δείτε ακόμα:  Κατηγορούμενος για βιασμό ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής αναλαμβάνει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Έργο της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η εισήγηση προς το Υπουργείο Υγείας για την αύξηση των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, με γνώμονα τη λειτουργικότερη δυνατή χωροθέτηση σε υπάρχουσες ή νέες κτηριακές νοσοκομειακές δομές. Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει την άμεση ενσωμάτωσή τους στο ήδη υπάρχον σύστημα παροχής φροντίδας και αξιοποίησης κλινών ΜΕΘ.

Η πλήρης σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής έχει ως εξής:

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 4.033 κρούσματα – 93 νέοι θάνατοι, 802 οι διασωληνωμένοι

Αναστασία Κοτανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»
Απόστολος Αρμαγανίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Β΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝ «Αττικόν»
Ελένη Γκέκα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ
Μηλίτσα Μπιτζάνη, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Α’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»
Βασίλης Μπέκος, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

star.gr