Ακόμη μεταφέρουν “θετικούς” ηλικιωμένους από τον οίκο ευγηρίας του κορονοϊού – Σε καραντίνα οι “αρνητικοί”

Συνεχίζεται η μεταφορά ανθρώπων με κορονοϊό από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της πόλης, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί χθες βράδυ η διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δυο γυναίκες 80 και 89 ετών, τις οποίες μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πηγές από το νοσοκομείο μάλιστα αναφέρουν, ότι μέσα στην ημέρα αναμένουν άλλα 7 κρούσματα κορονοϊού από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Δείτε ακόμα:  Αναδρομικά συνταξιούχων: Στόχος της κυβέρνησης να καταβληθούν από 10-20 Οκτωβρίου

Η διαδικασία διακομιδής των 36 ασθενών, δεν ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ καθώς λόγω της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων, ορισμένων κρουσμάτων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Σε καραντίνα οι “αρνητικοί” ηλικιωμένοι

Την ίδια ώρα σε ισχύ είναι από χθες η 7ημερη καραντίνα στη δομή, με συγγενείς των ηλικιωμένων, αλλά και των εργαζόμενων να μεταφέρουν προμήθειες (τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης) τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το βράδυ της Τετάρτης, έγινε γνωστό πως ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού.

Δείτε ακόμα:  Καρδίτσα: Νεκροί, 40 εγκλωβισμένοι και μία αγνοούμενη γυναίκα! (βίντεο)

Πηγή: thesstoday