Ακτιβιστές υπέρ των ζώων θέλουν τον Ιησού πάνω σε σκούτερ!

Να αλλάξει η κυρίαρχη εικόνα που θέλει τον Ιησού Χριστό να εισέρχεται στην Ιερουσαλήμ πάνω σε γαϊδουράκι θέλουν ζωολογικοί ακτιβιστές στη Γερμανία. Αντ’ αυτού προτείνουν να καθιερωθεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις ο Θεάνθρωπος καβάλα σε… σκούτερ.

Συγκεκριμένα, οι φανατικοί ζωόφιλοι στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι το δημοφιλές γεγονός, το οποίο απεικονίζει το Πάθος του Ιησού και χαρακτηρίζει την θριαμβευτική του είσοδο στην Ιερουσαλήμ σε γαϊδουράκι πριν από το Μυστικό Δείπνο, είναι αναχρονικό!

Η περίεργη απαίτηση των φανατικών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων στοχεύει απευθείας στο διάσημο θρησκευτικό φεστιβάλ Πάθους στο Oberammergau.

Οι θεατές που παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα θέαμα που αναπαριστά τις τελευταίες μέρες του Ιησού, σκηνές που επαναλαμβάνονται πιστά στο μικρό βαυαρικό χωριό από το 1634.

Στην πρώτη πράξη, ο Ιησούς κάνει βόλτες στην Ιερουσαλήμ σε γαϊδουράκι την Κυριακή των Βαΐων, αλλά το γερμανικό παράρτημα της ζωοφιλικής ακτιβιστικής οργάνωσης «ΡΕΤΑ» θέλει να προσαρμόσει το θρησκευτικό θέαμα πιο κοντά στις σύγχρονες τάσεις.

 

«Αυτές τις μέρες, ο Ιησούς δεν θα ταξιδεύει πλέον σε γαϊδουράκι. Προφανώς θα μπορούσε να ανέβει σε ηλεκτρονικό σκούτερ ή σε κάποιο άλλο ηλεκτρικό όχημα, φιλικό προς τα ζώα και το περιβάλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «PETA», Πέτερ Χόφκεν.

Η οργάνωση κάλεσε τον δήμαρχο του Oberammergau να εγκαταλείψει τη χρήση των ζώων στο φεστιβάλ του 2020, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 2.400 ενδιαφερόμενους και μισό εκατομμύριο τηλεθεατές.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BR24, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι θα συμμορφωθούν με τους κανονισμούς για την καλή διαβίωση των ζώων, αλλά δήλωσαν ότι η χρήση ενός ηλεκτρονικού σκούτερ είναι εκτός πλαισίου.

πηγή: sputniknews.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.