Ακτοπλοϊκά προβλήματα στη γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα


Προβληματική είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση στη γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα, καθώς το ένα από τα δύο πλοίο δεν χρησιμοποιείται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία λόγω κόστους, ενώ το δεύτερο έχει σταματήσει για τις αναγκαίες ετήσιες επισκευές.

Η εξέλιξη αυτή πλήττει την οικονομική ζωή της περιοχής καθώς και στις δύο πλευρές αυτή της ευβοϊκής ακτής και τα απέναντι παράλια της Αττικής, υπάρχουν δραστηριότητες που εξαρτώνται η μία από την άλλη. Η αναζήτηση ακτοπλοϊκής σύνδεσης από άλλο λιμάνι ή με χερσαίες μεταφορές – μετακινήσεις, μέσω της γέφυρας της Χαλκίδας, πολλαπλασιάζουν κόστος και ταλαιπωρία.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ως τώρα δεν είναι βέβαιη η ημερομηνία επανέναρξης των δρομολογίων, ενώ φημολογείται πως αν δεν δοθεί επιδότηση δε θα ξαναρχίσουν άμεσα τα δρομολόγια.

Δείτε ακόμα:  Άδεια τα αστυνομικά τμήματα στη Β/Α Αττική - Πόσα άτομα υπηρετούν σε Ραφήνα, Σπάτα, Παιανία & Μαραθώνα

Κάτοικοι και φορείς του Μαρμαρίου και της Καρύστου να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους ώστε να δοθεί λύση, να ξαναξεκινήσουν τα δρομολόγια στη γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα.

Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας να λύσει άμεσα το πρόβλημα!

Αν δεν ολοκληρωθεί η επισκευή του πλοίου EVIASTAR τις αμέσως επόμενες ημέρες να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες (αδειοδότηση και πρόσληψη προσωπικού κλπ) ώστε να δρομολογηθεί το πλοίο ΠΑΝΟΡΑΜΑ που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στο Μαρμάρι».

Δείτε ακόμα:  Έργα υποδομής 153.994 ευρώ από τον ΟΛΡ στο Λιμάνι της Ραφήνας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στα ευβοϊκά παράλια οι χειμερινοί μήνες, ακτοπλοϊκά είναι «άγονοι».

ΕΡΤ