Αλέξης Γεωργούλης: Θα ήθελα να συνεχίσω τις πρωτοβουλίες στην Ευρωβουλή

Όσα εξομολογήθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης για το… πολιτικό του μέλλον!

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρθηκε στη θητεία στο ευρωκοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέφρασε και τη διάθεση να μην εμπλακεί στο μέλλον με το ελληνικό κοινοβούλιο.

Τώρα που σιγά σιγά ολοκληρώνεται ο κύκλος της θητείας σας στην Ευρωβουλή, θα ήθελα να μου μιλήσετε για την εμπειρία σας. Θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός;

Έχουμε διανύσει λίγο περισσότερο από το μισό της θητείας, κάτω από τις πρωτοφανείς συνθήκες ενός Brexit, μιας πανδημίας, ενός πολέμου και μιας τριπλής κρίσης, οικονομικής -ενεργειακής, κλιματικής και κοινωνικής. Στα σχεδόν τρία χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας έχω καταθέσει περίπου 900 τροπολογίες (897) σε επτά εκθέσεις που έχω συμμετάσχει ως σκιώδης εισηγητής και 15 προτάσεις ψηφίσματος, κυρίως ως μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και στην Επιτροπή Αναφορών. Ειδικά στα δυο ψηφίσματα της Επιτροπής Πολιτισμού το ένα που πέρασε μέσα στη περίοδο του Covid 19 τον Σεπτέμβριο του 2021 για την “Πολιτιστική ανάκαμψη της Ευρώπης” και λίγο αργότερα για την “κατάσταση των καλλιτεχνών στην Ε.Ε.” είχα ιδιαίτερη συμβολή και ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, καθώς προέρχομαι από αυτόν τον χώρο και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο χώρος του πολιτισμού και της τέχνης είναι δυστυχώς ο πρώτος που χτυπήθηκε από την πανδημία και ο τελευταίος που θα ανακάμψει, λόγω της φύσης και των ειδικών χαρακτηριστικών του. Τα θέματα στα οποία παρεμβαίνω τόσο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συμμετέχω αφορούν κυρίως ζητήματα πολιτισμού όπως χρηματοδοτήσεις, εργασιακά δικαιώματα και ζητήματα παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, ζητήματα ισότητας των φύλων και θέματα προσβασιμόητητας ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό. Ο απολογισμός, όπως ξέρετε, γίνεται στο τέλος, για την ώρα παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό.

Έχετε την όρεξη να συνεχίσετε στην Ευρωβουλή ή θα βάλετε υποψηφιότητα για την ελληνική Βουλή;

Θα ήθελα να μπορέσω να συνεχίσω τις πρωτοβουλίες που ξεκίνησα σε αυτή τη θητεία. Δεν έχω πολιτικές βλέψεις για βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Από της αρχή της υποψηφιότητας μου είχα δηλώσει ότι με ενδιαφέρει να εργαστώ για τον πολιτισμό στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι ο πολιτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε εποχές μετάβασης, όπως τώρα στην Ε.Ε., είναι ο καταλύτης για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας. Για να ενισχύσουμε τον διάλογο μεταξύ όλων των κρατών μελών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.