Αλεξανδρινό: Το λουλούδι των Χριστουγέννων έφθασε στο Φυτώριο Ραφήνας

Στολίστε σπίτια και μαγαζιά από μια μεγάλη γκάμα μεγεθών και χρωμάτων, που θα βρείτε στο Φυτώριο Ραφήνας σε πολύ συμφέρουσες τιμές και εξαιρετική ποιότητα.

Την περίοδο των Χριστουγέννων το αλεξανδρινό με τα φωτεινά κόκκινα φύλλα του προσφέρει μια όμορφη χρωματιστή νότα στα σπίτια μας και είναι ένα τέλειο διακοσμητικό.

Είναι τέτοια η δημοτικότητά τους, ώστε το αλεξανδρινό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή από άποψη πωλήσεων φυτά αυτή την περίοδο σε όλο τον κόσμο. Τα κόκκινα, ροζ ή κρεμ φύλλα τους έχουν γίνει βασικό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σε πολλά σπίτια.

Για υγιή ανάπτυξη, ένα αλεξανδρινό χρειάζεται φωτεινό και θερμό μέρος. Δεν θα πρέπει να εκτίθεται άμεσα στον ήλιο ή σε ισχυρό αέρα. Γι’ αυτό, ένα περβάζι δεν είναι γενικά μια ιδανική τοποθεσία, καθώς ο αέρας μπορεί να φτάσει στο φυτό από τα παράθυρα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να μην εκτίθεται το φυτό άμεσα στον ήλιο. Ωστόσο, εφ’ όσον βρίσκεται στην κατάλληλη σκιά, το αλεξανδρινό σας μπορεί να τοποθετηθεί και σε περβάζι. Το χειμώνα, μια-δυο ώρες την ημέρα στον ήλιο δεν βλάπτουν το φυτό σας. Παρ’ όλα αυτά, το αλεξανδρινό θα πρέπει να λαμβάνει λιγότερο από 12 ώρες φωτός / ήλιου ανά ημέρα, έτσι ώστε τα φύλλα του να μπορέσουν να αναπτύξουν σωστά τα πολύχρωμες, έντονες αποχρώσεις τους.

Φυτώριο Ραφήνας

Λεωφ. Φλέμινγκ 28

τηλ. 2294 028626

 

Διαβάστε επίσης