Αλλαγές σε δύο κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας προετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής – Ποιοι είναι

Εργασίες σε δύο κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας προετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των οδηγών.

Με την οδική ασφάλεια να αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής, αυτή προκήρυξε διαγωνισμό για έργο βελτίωσης δύο κεντρικών οδικών αξόνων που βρίσκονται στο Πρωτεύτον Αστικό Οδικό Δίκτυο ενός των διοικητικών ορίων της.

Πρόκειται για τους οδικούς άξονες Λ.Αλίμου-Κατεχάκη και Λιοσίων, όπου θα γίνει συστηματική συντήρηση της επιφάνειας κυκλοφορίας ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των οδηγών.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός «Συντήρηση – Βελτίωση οδοστρώματος της Λ. Αλίμου – Κατεχάκη και Λιοσίων» που προκηρύχθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής είναι προϋπολογισμού 2,150 εκατ. ευρώ (ΦΠΑ) και αφορά:

Συντήρηση, βελτίωση και ανακατασκευή τμημάτων του οδοστρώματος

Συντήρηση και βελτίωση της οριζόντιας (διαγράμμιση) σήμανσης κατά μήκος των αξόνων.

Τροποποίηση της στάθμης των στομίων των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής όπου αυτά παρατηρείται να είναι βυθισμένα είτε υπερυψωμένα, σε σχέση με την επιφάνεια του οδοστρώματος καθώς και η επισκευή όπου απαιτείται. Οι εργασίες αυτές, οι οποίες αφορούν την τροποποίηση της στάθμης των φρεατίων επισκέψεως αγωγών αποχέτευσης λυμάτων ή όμβριων, που προκαλούν κινδύνους στην κυκλοφορία των οχημάτων, επιβάλλεται να γίνουν κυρίως επειδή είτε υποχώρησαν οι απολήξεις των φρεατίων είτε λόγω οποιασδήποτε άλλης αστοχίας.

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής των προσφορών είναι η 17-06-2024 ημέρα Δευτέρα, ώρα 13:00, ενώ ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράφισης είναι η 21-06-2024, ημέρα Παρασκευή, ώρα 10:00 π.μ.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΠΑ Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της πράξης «ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙ.ΔΙ.ΜΥ 2023-2025».

carandmotor.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.