Αλλαγή ώρας: Πρώτη χρονιά που δεν θα βάλουμε τα ρολόγια 1 ώρα μπροστά τέλη Οκτώβρη;

Πολλοί ενδεχομένως να αναρωτιούνται εάν θα γίνει και φέτος τον Οκτώβριο η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχουν πάρει, η αλλαγή ώρας τελείωσε την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, για τις χώρες όμως που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021, δηλαδή τη 31η του μήνα. Σε κάθε περίπτωση το θέμα παραμένει στάσιμο εν μέρει και λόγω της πανδημίας με τις περισσότερες χώρες να μην έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

Η τελική απόφαση ανήκει στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία από κοινού για να τεθεί σε ισχύ μία απόφαση και το συμβούλιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τη θέση του. Η τελική απόφαση του Συμβουλίου θα ληφθεί έπειτα από ψηφοφορία κατά πλειοψηφία.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν το 55% των χωρών που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού της ΕΕ θέλουν να καταργηθεί η αλλαγή ώρας – ακόμη και αν οι υπόλοιπες χώρες καταψηφίσουν – όλες οι χώρες πρέπει να συμμορφωθούν.

Δείτε ακόμα:  Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 16χρονης Νεκταρίας