Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής του Fuel Pass 3

Συνεχείς συσκέψεις για το πώς θα δοθεί η επόμενη επιδότηση καυσίμων

Ολοταχώς προς διαφοροποίηση της καταβολής των χρημάτων που αφορούν στην επιδότηση καυσίμων οδεύει το κυβερνητικό επιτελείο στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των δικαιούχων του Fuel Pass 2, δύο στους τρεις, έλαβαν την επιδότηση μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού, με αποτέλεσμα αυτό να είναι κάτι που προβληματίζει το Υπουργείο Οικονομικών. Οι πρώτες σκέψεις αφορούν στο μπόνους των 15 ευρώ, το οποίο πάει προς κατάργηση. Σύμφωνα με τα νέα σενάρια, μετά και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, το Fuel Pass 3 – αν δοθεί – αναμένεται να έχει νέα μορφή.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το επίδομα να αντικατασταθεί με μια ψηφιακή κάρτα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας. Το σενάριο ενισχύει και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα προ ημερών, ο οποίος τόνισε πως λόγω της πτώσης που εμφανίζει η τιμή της βενζίνης είναι πιθανό να ανασχεδιαστεί η επιδότηση, καθώς υπάρχουν ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη. «Όσο περισσότερο πέφτει η τιμή και υπάρχουν δυσκολίες στο κάθε νοικοκυριό σε άλλες περιοχές, οφείλει η Πολιτεία να βοηθάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.