Αλλάζει ο Κανονισμός Καθαριότητας: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες!


Την αλλαγή του καθαρισμού καθαριότητας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου αυξάνοντας τα πρόστιμα για όσους παρανομούν.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η «Λήψη απόφασης περί τροποποίησης του Κανονισμού Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και των προστίμων αυτού, που εγκρίθηκαν αντίστοιχα με τις υπ’αριθμ.8/2015 και 9/2015 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου»

Εισήγηση από τον κ. Καλφαντή ο οποίος είπε ότι μετά από ένα χρόνο λειτουργίας ερχόμαστε να κάνουμε αλλαγές που αφορούν τα πρόστιμα. Το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στην περίπτωση που θα επαναληφθεί η παράβαση και την επόμενη φορά θα διπλασιάζεται το ήδη διπλασιασμένο πρόστιμο. Επίσης η εναπόθεση οικοδομικών υλικών που καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο θα κοστολογείται στα 10 ευρώ το τ.μ την βδομάδα

Δείτε ακόμα:  Σπάτα: Συνελήφθη πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής στο "Ελ. Βενιζέλος"

Ο κ. Τσαλαπατάνης στην τοποθέτηση του είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπ όψιν του δήμου οι οικονομικές συγκυρίες, ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για δωρεάν αποκομιδή των βλαστικών κάποια συγκεκριμένη περίοδο και τα πρόστιμα να μην είναι εξοντωτικά.

Ο κ Παλπατζής στην τοποθέτηση του για το θέμα είπε ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν κάποιοι να ρυπαίνουν τον τόπο είτε με βλαστικά είτε με βοθρολύματα. Χαρακτηριστικά ο κ. Παλπατζής είπε ότι «Η νομιμότητα είναι φθηνή, η παρανομία είναι ακριβή».

Δείτε ακόμα:  Σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης στο Γυμνάσιο Μαραθώνος

Ο κ. Πιστικίδης είπε ότι «τα πρόστιμα τα θεωρούμε δίκαια και δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνουν οι παραβάτες που ρυπαίνουν. Είναι, είπε, επίσης δίκαιος ο κανονισμός και για αυτούς που ζουν σε σπίτια που δεν έχουν κήπους»

Ψηφοφορία

Τσαλαπατάνης – Τόκα κατά
Κατά πλειοψηφία