Αλλάζουν εικόνα τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου – Τι αλλάζει


Μεγάλο πρόγραμμα για τους λιμένες Λαυρίου και Ραφήνας αλλά και για την επέκταση της Αττικής οδού και του προαστιακού, εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Ανατολικής Αττικής της «Ελληνικής Λύσης», Αντώνη Μυλωνάκη ο οποίος έχει δώσει μεγάλη μάχη για το θέμα στην βουλή.

Σύμφωνα με την απάντηση του Κ.Καραμανλή, σε ότι αφορά την οδική σύνδεση, το υπουργείο προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, διότι θα αποσυμφορήσουν την κίνηση στο υπάρχον οδικό δίκτυο, αλλά και θα συνδέσουν την Αθήνα με το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής με ταχύτητα και ασφάλεια.

Παράλληλα, ο ΟΣΕ έχει ήδη συντάξει τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των σιδηροδρομικών έργων της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τη διασύνδεσή του με τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, αναθέτοντας στη θυγατρική του εταιρεία, την ΕΡΓΟΣΕ, την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Δείτε ακόμα:  Πώς ο Κώστας Καραμανλής ξεμπλοκάρισε τις επεκτάσεις του Προαστιακού προς Ραφήνα & Λαύριο

Επίσης με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. εγκρίθηκε ο αναθεωρημένος «Σχεδιασμός 2020 της ΕΡΓΟΣΕ», στον οποίο περιλαμβάνεται ως προτεραιότητα η ανάπτυξη του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου στην Αττική με τις επεκτάσεις προς Ραφήνα και Λαύριο.

Η ερώτηση του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Αντώνη Μυλωνάκη:

Η απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή: