Αλλάζουν τα πλάνα για την γέφυρα στη Διασταύρωση Ραφήνας! Αναβολή ζητάει ο Μπουρνούς που ετοιμάζει νέα μελέτη


Ριζικές αλλαγές αναμένονται στο θέμα της γέφυρας που σχεδιάζεται εδώ και καιρό για την Διασταύρωση Ραφήνας. Κατ΄αρχάς ο Δήμαρχος Ρ-Π κ. Μπουρνούς ζητά από την Περιφέρεια την αναβολή του προς συζήτηση θέματος που είναι για την Τρίτη 27 του μηνός.


Κατά δεύτερο σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου ετοιμάζει νέα μελέτη υπογειοποιημένης διέλευσης του συγκοινωνιακού φόρτου του λιμένα Ραφήνας με κατεύθυνση από τη Λ. Φλέμινγκ στη Λ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς Αθήνα και επίγεια διέλευση των οχημάτων επί της Λ. Μαραθώνος.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Μπουρνούς που εστάλη σήμερα προς τον Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Αποκλειστικό: Διέρρηξαν σπίτι στο Ντράφι!

ΘΕΜΑ: Περί αναβολής διαδικασίας γνωμοδότησης για το 10ο θέμα ΗΔ της συνεδρίασης 27/8/2019 που αφορά (ΜΠΕ) για τον ανισόπεδο κόμβο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Παρακαλούμε για την εκ νέου αναβολή του 10ου θέματος ΗΔ που αφορά γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον ανισόπεδο κόμβο πρόσβασης λιμένα Ραφήνας από Λ. Μαραθώνος μέσω οδού Φλέμινγκ, όχι μόνο γιατί με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου (ΑΔΑ: ΩΕ2ΔΩ16-Ρ0Λ) το σύνολο των δημοτικών συμβούλων έχουν αρνητικά τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης μελέτης που περιέχει λανθασμένα στοιχεία παραδοχής αλλά και γιατί ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με μελετητικό γραφείο έχει εκπονήσει και έχει δεσμευτεί στη νέα διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να καταθέσει αδαπάνως πλήρη μελέτη υπογειοποιημένης διέλευσης του συγκοινωνιακού φόρτου του λιμένα Ραφήνας με κατεύθυνση από τη Λ. Φλέμινγκ στη Λ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς Αθήνα και επίγεια διέλευση των οχημάτων επί της Λ. Μαραθώνος.

Δείτε ακόμα:  Ξανά ένα βήμα μπροστά από τον Χαρδαλιά ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου!

Η συγκεκριμένη προτεινόμενη λύση που εισάγεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο εμφανίζει ανακολουθίες παραδοχών προτείνοντας στην Ά φάση εναέρια διέλευση λόγω μη δυνατότητας παράκαμψης των υπογειοποιημένων δικτύων, παραδοχή που αυτοαναιρείται στη ‘Β φάση εφαρμόζοντας πλημμελώς υπογειοποιημένο τμήμα του οδικού άξονα. Επίσης η προτεινόμενη απορριφθείσα πρόταση της ΜΠΕ για τον ανισόπεδο κόμβο από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μελετηθεί ad hoc χωρίς να έχει μελετηθεί το σύνολο πρόσβασης από λιμένα έως την είσοδο της Αττικής οδού ενώ η λύση που επεξεργάστηκε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου με μεγάλο μελετητικό γραφείο έχει συνολικό σκεπτικό αντιμετώπισης του συνόλου του κυκλοφοριακού προβλήματος είναι δε κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ φθηνότερη κατασκευαστικά και βέβαια ορθότερη περιβαλλοντικά. Παρακαλούμε για την εκ νέου αναβολή του θέματος ώστε να λάβετε τα νέα δεδομένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δείτε ακόμα:  Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Καθηλώνουν οι εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι, από την Αρτέμιδα & το Σούνιο (φωτό)

Με εκτίμηση, Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου
Ευάγγελος Μπουρνούς