Αμπράμοβιτς: Άλλα 7 δισ. δολάρια του Ρώσου στο «πάγο»

Πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς πάγωσαν οι αρχές στον φορολογικό παράδεισο της Μάγχης του Τζέρσεϊ, στην τελευταία καταστολή του υπεράκτιου πλούτου που κατείχαν Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι που έχουν τιμωρηθεί.

Το Βασιλικό Δικαστήριο του Τζέρσεϊ επέβαλε διάταγμα δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση σε δήλωση την Τετάρτη. Ταυτόχρονα, η αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας σε χώρους «ύποπτους ότι συνδέονται» με αυτόν.

Στον Αμπράμοβιτς επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα ως μέρος των σαρωτικών κυρώσεων κατά μεγιστάνων που πιστεύεται ότι ήταν κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τα δυτικά μέτρα κατά του Αμπράμοβιτς έχουν αφήσει τα περιουσιακά του στοιχεία παγωμένα και το μέλλον της ποδοσφαιρικής του ομάδας Chelsea FC αβέβαιο.

Οι εκπρόσωποι του Αμπράμοβιτς δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό. Το Τμήμα Νομικών Υπαλλήλων του Τζέρσεϊ είπε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει αυτήν τη στιγμή πέρα ​​από τη δήλωση.

Ως μέρος των Νήσων της Μάγχης, το Τζέρσεϊ είναι μια αυτοδιοικούμενη εξάρτηση από το βρετανικό στέμμα 14 μίλια μακριά από τη Γαλλία που βασίζεται στη Βρετανία για την άμυνά της. Πέρα από τις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τους τουρίστες, το νησί ήταν από καιρό πόλο έλξης για τους πλούσιους.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.