ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α: Γιατί δήμαρχε, κ. Μάρκου, είμαστε εκτός χρηματοδότησης;

Στις 24-12-2018 εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση[ΦΕΚ Β 5821/24-12-18] που ορίζει ποιοι δήμοι θα χρηματοδοτηθούν για την διαχείριση του θέματος ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ.

Στην κατάσταση υπάρχουν οι δήμοι Σαρωνικού, Κρωπίας, Μαραθώνα, Διονύσου και πολλοί άλλοι.

Γιατί κ. δήμαρχε Δημήτρη Μάρκου, ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα αδέσποτα ζώα, δε εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης;

Μήπως δεν υποβάλλατε καν αίτημα όπως οι γειτονικοί δήμοι;

Αν όντως δεν υποβάλλατε αίτημα χρηματοδότησης όπως οι γειτονικοί μας δήμοι υπάρχει σοβαρό θέμα παράληψης. Η χρηματοδότηση ήταν και είναι απαραίτητη για τον δήμο μας γιατί όπως καλά γνωρίζετε υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο έλεος της κακοκαιρίας, του κρύου, της πείνας, των κινδύνων, από τα τροχοφόρα, μηδέ εξαιρουμένων κάποιων άσπλαχνων συνανθρώπων μας.

Εμείς ως αυριανή δημοτική αρχή, θα επιδιώξουμε την ένταξη του δήμου μας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης επειδή πιστεύουμε πως ο δήμος μας πρέπει να είναι φιλικός όχι μόνο στα αδέσποτα αλλά ακόμα και προς στα «δεσποζόμενα» ζώα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγμένων κοινωνιών θέτουμε στο πρόγραμμά μας τις ακόλουθες προτεραιότητες στον τομέα αυτό:
α) Επιδότηση στειρώσεων
β) Εκπαίδευση και διδασκαλία των παιδιών και των γονιών τους ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να αγαπούν τα ζώα
γ) Κίνητρα για υιοθέτηση αδέσποτων ζώων
δ) Δήλωση όλων των «δεσποζόμενων» ζώων η ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση τους.

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Διαβάστε επίσης