Αν. Αττική: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Ενημέρωση σχετικά με υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Οι ιδιοκτήτες κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 14 Οκτωβρίου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, παρακαλούνται όπως υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημίωση ως κάτωθι :

1. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση προς τον οικείο Δήμο, προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος από τις αρμόδιες δημοτικές Επιτροπές για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Όσα αντίκρισε ο Διαχειριστής της μεζονέτας μετά τη δολοφονία (βίντεο)

Στη συνέχεια, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών-Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) θα προβεί στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης οριοθέτησης πληγείσας περιοχής και καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής (Δωρεάν Κρατική Αρωγή και Άτοκο Δάνειο) για την επισκευή ή ανακατασκευή των πληγέντων κατοικιών.

2. Οι ιδιοκτήτες κτιρίων όπου λειτουργούσαν βιομηχανικές ή βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση προς τη Δ/νση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή και αποτίμηση ζημιών και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επιχορήγησή τους σε εφαρμογή του Ν. 4797/2021 (ΦΕΚ 66 Α).

Δείτε ακόμα:  Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας για τα Εισόδια της Θεοτόκου

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:
213-2005338, 301, 310, email: danaptiksi.anat@patt.gov.gr