Αν δεις αυτά τα σημάδια τότε παρακολουθούν το κινητό σου

Διαβάστε το και πάρτε τα μέτρα σας. Μια συμπεριφορά που μπορεί να είναι αθώα ή ασήμαντη, μπορεί να δημιουργήσει στο θύμα μια αίσθηση γενικευμένης ανασφάλειας αν επαναλαμβάνεται συχνά.

Στο Whatsapp, όπως και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, είναι αρκετά εύκολο κάποιος να παρακολουθήσει τις κινήσεις σας, αν και όχι ακριβώς όπως περιμένετε.

Ο μηχανικός λογισμικού Robert Heaton εξηγεί ότι κάποιος μπορεί να καταγράφει το πότε ξυπνάτε και το πότε κοιμάστε, αναλόγως με τις ώρες που συνδέεστε στην εφαρμογή, ή με ποιους ανθρώπους μιλάτε, παρατηρώντας εάν είστε συχνά online ταυτοχρόνως.

Αυτά είναι τα 5 σημάδια τα οποία πρέπει να προσέξετε αν έχετε την υποψία ότι κάποιος σας παρακολουθεί:

Είναι μονίμως online
Σας στέλνει κάθε φορά που συνδέεστε
Προσέχει και σχολιάζει τις αλλαγές στο status σας
Προσέχει και σχολιάζει τις αλλαγές στην φωτογραφία σας
Διαβάζει τα μηνύματα κατευθείαν με το που τα στέλνετε
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι έχοντας μόνο τον αριθμό του κινητού σας, μπορεί κάποιος να δει τη φωτογραφία, την κατάστασή σας και το πότε είστε ενεργοί. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και η φωτογραφία σας στο Whatsapp μπορεί να προδίδει την κατάσταση σχέσης στην οποία βρίσκεστε, την πόλη που μένετε ή τα μέρη που συχνάζετε.

Για αυτό χρειάζεται αρκετή προσοχή στις πληροφορίες που μοιράζεστε οnline, όχι μόνο στο Whatsapp, αλλά σε όλες τις αντίστοιχες πλατφόρμες.

Διαβάστε επίσης