Αν έχετε κατεβάσει αυτές τις 24 εφαρμογές στο κινητό, σβήστε τις – Τι ανακάλυψε η Google

Η Google αφαίρεσε 24 ακόμα εφαρμογές οι οποίες περιείχαν ισχυρό κακόβουλο λογισμικό από το Google Play, οι οποίες, είχαν τουλάχιστον 500.000 κατεβάσματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία «έχουμε εντοπίσει αρκετά προγράμματα και εφαρμογές που έχουν αφαιρεθεί από το play store, εξαιτίας αμφισβητούμενων πρακτικών σχετικά με τις διαφημίσεις και υπόπτου λογισμικού, τα οποία μετά το κατέβασμα τους λειτουργούσαν χωρίς τη γνώση του χρήση μ».

Όπως προσθέτει η Google,«η έρευνα έδειξε ότι αυτές οι εφαρμογές μπορούσαν να υποκλέψουν μηνύματα SMS και δεδομένα της συσκευής όπως το serial number και τον αριθμό IMEI».

Δείτε ακόμα:  Φυλακές Αθηνών: Από τον Κορυδαλλό στον Ασπρόπυργο (video)

Το κακόβουλο πρόγραμμα «Trojan», μπορούσε να κλικάρει χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης σε διαφημίσεις και να έχει πρόσβαση σε κωδικούς, οι οποίοι στέλνονταν μέσω SMS.

Επίσης η Google, τονίζει ότι οι χρήστες θα πρέπει να «προτιμούν είτε αξιόλογες εφαρμογές είτε προτεινόμενες από την εταιρία», για να αποφύγουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Συγκεκριμένα οι 24 εφαρμογές που αφαίρεσε η Google είναι:

Advocate Wallpaper
Age Face
Altar Message
Antivirus Security — Security Scan
Beach Camera
Board picture editing
Certain Wallpaper
Climate SMS
Collate Face Scanner
Cute Camera
Dazzle Wallpaper
Declare Message
Display Camera
Great VPN
Humour Camera
Ignite Clean
Leaf Face Scanner
Mini Camera
Print Plant scan
Rapid Face Scanner
Reward Clean
Ruddy SMS
Soby Camera
Spark Wallpaper

Δείτε ακόμα:  Παιδί και ελεύθερος χρόνος: Δημιουργικές προτάσεις με αφορμή ένα βιβλίο

Η Google ενημερώνει ότι εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο οι άλλες 35 χώρες που εμφανίστηκαν κινητά να έχουν επηρεαστεί από το λογισμικό είναι: η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Κίνα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Γκάνα, η Ελλάδα, η Ονδούρα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Κουβέιτ, η Μαλαισία, η Μιανμάρ, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, το Κατάρ, η Αργεντινή, η Σερβία, η Σιγκαπούρη, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία, η Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε ακόμα:  Σοκ για τα παλαιά ΙΧ – Έρχονται μέχρι και διόδια ανάλογα με τους ρύπους!

Πηγή: Google