Ανακοίνωση στήριξης της Ομάδας Γυναικών Σπάτων – Αρτέμιδος για το κτιριακό του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος

Η Ομάδα Γυναικών Σπάτων-Αρτέμιδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των μαθητών, των γονιών, και των εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου της Αρτέμιδας, που παλεύει καιρό τώρα για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου..

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται 12 χρόνια τώρα σε containers. Μία προσωρινή λύση που έγινε μόνιμη, με ακατάλληλα, παλαιά και σάπια κουτιά, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Η απόσταση που διανύουν τα παιδιά για να πάνε στο σχολειό τους είναι χιλιομετρικά μεγάλη, καθώς η περιοχή της Βραυρώνας δεν έχει Γυμνάσιο. Είναι επιτακτική η ανάγκη, να βρεθεί λύση για το χρόνιο αυτό πρόβλημα της στέγασης των παιδιών της Βραυρώνας, που θα εξασφαλίζει την υγιεινή και την ασφάλεια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Είναι εικόνα ντροπής, την εποχή που η επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς, οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί να στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες για να κάνουν μάθημα δίχωςνα τους παρέχονται τα αυτονόητα. Η στέγαση των παιδιών μας σε κανονικά σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, που δεν θα είναι προκάτ αίθουσες, και θα χωρούν όλα τα παιδιά, δεν αποτελεί προτεραιότητα για το κράτος και την δημοτική αρχή αλλά πολιτική επιλογή.

Οι κτιριακές ανάγκες των σχολείων, γενικότερα η παιδεία όπως και η υγεία, είναι κοινωνικά αγαθά για τον άνθρωπο, και όχι εμπόρευμα για λίγους. Ασφυκτιούν οι προτεραιότητες και οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που χρόνια τώρα, μοιράζει φτώχια στο λαό και κέρδη στις τράπεζες, τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι ανάγκες των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών δεν μπορούν να περιμένουν άλλο!!!

Οι κρατικοί φορείς, η κεντρική εξουσία και η δημοτική αρχή που κλείνει τα μάτια για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, έχουν την υποχρέωση να βρουν λύση εδώ και τώρα, άμεσα και χωρίς αναβολή!!

Απαιτούμε σύγχρονα σχολεία με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, με χώρους άθλησης και πολιτισμού για όλα τα παιδιά.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να μπουν οι ανάγκες μας στο επίκεντρο, για ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης.!!

Διαβάστε επίσης