Ανακοινώθηκαν τα (προσωρινά) δρομολόγια των μεγάλων εταιρειών για το καλοκαίρι

Περιμένοντας την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού σχετικά με την επικείμενη εξαγορά-συγχώνευση της HELLENIC SEAWAYS από την ATTICA GROUP, είδαμε πριν λίγες μέρες την ανακοίνωση δρομολογίων των BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS.

Αναμέναμε αυτήν την ανακοίνωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς απο εκεί θα βγει ένα πρώτο συμπέρασμα για το πώς θα διαμορφωθεί το ακτοπλοϊκό τοπίο το 2018. Μετά το 2017, όπου ζήσαμε τον απόλυτο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο εταιριών (Hellenic Seaways- Blue star Ferries) φαίνεται πως το 2018 θα κυλίσει ομαλά, καθώς οι δύο εταιρίες δείχνουν να συμφωνούν τουλάχιστον σε επίπεδο δρομολογίων.

Αιγαίο: Οι τρεις μεγάλοι

Δείτε ακόμα:  Διαγωνισμός καινοτομίας από την ΕΥΔΑΠ

Τα φετινά δρομολόγια των τριών μεγάλων εταιρειών, ATTICA –ANEK –HSW, ήταν ένα σταυρόλεξο για τα στελέχη τους, καθώς αρκετά πλοία έχουν ήδη ή θα ναυλωθούν στο εξωτερικό, προκειμένου να ενισχύσουν την ταμειακή ρευστότητα των εταιρειών (π.χ. τα Ε/Γ-Ο/Γ ΚΡΗΤΗ 1 και ΑΡΙΑΔΝΗ στην Ιταλία, Ε/Γ –Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ στην Αλγερία και Ε/Γ-ΟΓ ΚΥΔΩΝ στην Καραϊβική).

Σύμφωνα, λοιπόν με τα ανακοινωθέντα δρομολόγια και δεδομένου οτι δεν θα ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη η πώληση των Ε/Γ –Ο/Γ SUPERFAST 12 και ΤΧΠ HIGHSPEED 7 σε GRIMALDI LINES και MINOAN LINES, αντίστοιχα, έχουμε τα εξής δεδομένα για τη θερινή περίοδο 2018:

Κυκλάδες -Β. Α. Αιγαίο:

Δείτε ακόμα:  Lockdown: Οι ημερομηνίες για την άρση των μέτρων - Το σχέδιο για να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια

• Ε/Γ –Ο/Γ BLUE STAR 1 και ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ: Πειραίας –Χίος –Μυτιλήνη
• Ε/Γ –Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: Πειραιάς –Σύρος –Μύκονος –Ικαρία –Σάμος (με 1 δρομολόγιο προέκταση προς Χίο –Μυτιλήνη –Λήμνο –Καβάλα)
• Ε/Γ –Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ (το οποίο υπέστη μετασκευές το τελευταίο διάστημα): Πειραιάς –Σύρος –Μύκονος –Πάτμος –Ικαρία –Φούρνους –Σάμο –Χίο –Μυτιλήνη –Λήμνο –Καβάλα
• Ε/Γ –Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ: Λαύριο –Μεστά –Άγ. Ευστράτιος –Λήμνος –Καβάλα
Κυκλάδες –Δωδεκάνησα:
• Ε/Γ –Ο/Γ SUPERFAST 12: Πειραιάς –Σύρος ( -Αμοργός) –Πάτμος –Λέρος –Κάλυμνος –Κως –Ρόδος
• Ε/Γ –Ο/Γ BLUE STAR 2: Πειραιάς –Σαντορίνη –Κως –Ρόδος
• Ε/Γ –Ο/Γ BLUE STAR PATMOS: Πειραιάς –Κάλυμνος –Κως –Ρόδος & Αστυπάλαια –Πάτμος –Λειψοί – Λέρος –Νίσυρος –Τήλος –Σύμη –Καστελόριζο

Δείτε ακόμα:  Κεραμέως: Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Ένα από τα ερωτηματικά της φετινής σεζόν είναι η δρομολόγηση του Ε/Γ –Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, της AFRICA MAROCCO LINK (μέλος της ATTICA GROUP). Το τελευταίο βρίσκεται στην Ελλάδα αυτή την περίοδο για την ετήσια συντήρησή του και υπάρχουν σενάρια δρομολόγησης του στο Αιγαίο, στην παλιά του γραμμή, κάτι που θα δημιουργήσει καραμπόλες στον ευρύτερο δρομολογακό σχεδιασμό της BLUE STAR FERRIES.

Επίσης, πιθανόν η εταιρεία να προχωρήσει στη ναύλωση ενός ακόμη πλοίου, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Πηγή: cyclades24.gr