Ανακοίνωση των Ομάδων Γυναικών Ραφήνας – Πικερμίου – Μαραθώνα – Ν. Μάκρης, για την Υγεία

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, συνταξιούχε

Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας που βιώνουμε καθημερινά ξεγυμνώνουν τις αλχημείες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης. Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει τους χιλιάδες μόνιμους ιατρούς και νοσηλευτές που λείπουν από τα δημόσια νοσοκομεία, τα υποστελεχωμένα και χωρίς εξοπλισμό Κέντρα Υγείας.

Αυτήν την πραγματικότητα των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό βιώνουμε στην πόλη μας.

Ενώ η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο και εξειδικευμένο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό για να στελεχώσει τα Κέντρα Υγείας και να τα εξοπλίσει κατάλληλα και επαρκώς όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά αφήνει εμάς και τις οικογένειές μας απροστάτευτες μπροστά στην πανδημία και άλλες παθήσεις για τις οποίες απαιτείται κατάλληλη πρόληψη και θεραπεία.

Μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς.

Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα.

Έτσι πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Πρόκειται για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, που αποτελεί εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό

Κι όμως σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις ή χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της νέας κρίσης πάλι εμείς και οι οικογένειές μας, που επιδιώκουν να μας φορτώσουν για να μην χάσουν ούτε ευρώ οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, τα διάφορα “ευαγή ιδρύματα” και “εθνικοί ευεργέτες”. Αντί να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, απαιτούμε να δώσουν γενναία κρατική χρηματοδότηση για να οργανωθούν Κέντρα Υγείας με τα παραρτήματά τους, τις ειδικές και κινητές μονάδες, αναπτυγμένα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά, επιδημιολογικά κριτήρια που θα καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό.

Παλεύουμε για ενιαίο σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο

Διεκδικούμε :

• Δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική
• Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
(ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας , ΕΚΑΒ.
• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
• Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
• Να ανοίξουν ΤΩΡΑ κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού ενάντια στην πανδημία.
• Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τεράστιες καθυστερήσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις.
• Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
• Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που απαιτούνται για τα σχολεία και τους χώρους εκπαίδευσης.
• Να καλυφθούν τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.
• Ιδιαίτερα για τις γυναίκες εγκύους να εξασφαλιστούν δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.