Ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη προκαλεί μεγάλη ανησυχία

Μία ανάρτηση – σχόλιο του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ως απάντηση σε αντίστοιχη ανάρτηση του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, προκαλεί μεγάλη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι ότι ο υπουργός ανάπτυξης, που λόγω της θέσης του θα έπρεπε να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά στην λειτουργία των μηχανών αναζήτησης και του διαδικτύου, δείχνει να ενθουσιάζεται από μία ανεκδιήγητη γκάφα του δημοσιογράφου.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης συγκεκριμένα επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα της εφημερίδας που πρόσκειται στον ΣυΡιζΑ, της Αυγής, είδε να εμφανίζεται διαφημιστική καταχώριση πώλησης σημαιών – συμβόλων της 21ης Απριλίου. Ο δημοσιογράφος προφανώς δεν γνώριζε ότι οι διαφημίσεις που προβάλλονται σε κάθε χρήστη του διαδικτύου, δεν είναι διαφημίσεις που τοποθετεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά εμφανίζονται αυτόματα βάσει του ιστορικού των αναζητήσεων του συγκεκριμένου χρήστη και ανάρτησε ειρωνικά την εικόνα που αντίκρυσε.

Θεωρώντας ότι η ιστοσελίδα του κόμματος της αριστεράς, διαφημίζει τα σύμβολα της δικτατορίας. Λογικό είναι να έγινε στόχος πλήθος ειρωνικών σχολίων, αφού πρόκειται για μία γκάφα ολκής. Αλλά αυτό δεν απασχολεί την κοινωνία, ο κύριος Μανδραβέλης μπορεί να επισκέπτεται οποιαδήποτε ιστοσελίδα θέλει, διότι είναι δημοσιογράφος. Το εάν επισκεφτεί και προφανώς ακροδεξιές ιστοσελίδες και ιστότοπους υμνητών της δικτατορίας με αποτέλεσμα να του εμφανιστεί η συγκεκριμένη διαφήμιση, δεν είναι μεμπτό.

Δείτε ακόμα:  Γεωργιάδης για Πέραμα: Φονικό όπλο το αυτοκίνητο που εμβολίζει –Δικαιολογείται απόλυτα η άμυνα των αστυνομικών

Αντίθετα, προκάλεσε άφθονο γέλιο, σε δύσκολες εποχές για τους Έλληνες πολίτες.

Το γεγονός όμως ότι ο υπουργός ανάπτυξης, στα χέρια του οποίου βρίσκεται το μέλλον της χώρας, δείχνει να αγνοεί τα βασικά στην εμπορική λειτουργία του διαδικτύου, είναι κάτι που πραγματικά τρομάζει. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι επιδεικνύει την συγκεκριμένη άγνοια με υπερηφάνεια.

Ας ελπίσουμε μόνο να μην δουν την συγκεκριμένη ανάρτηση τίποτα επενδυτές στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, γιατί αυτονόητα θα κατευθυνθούν σε άλλες χώρες, όπου οι υπουργοί έχουν τουλάχιστον την στοιχειώδη γνώση των βασικών.

Δείτε ακόμα:  Εξαφανίστηκε 16χρονη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

newsbreak.gr