Ανάσες δροσιάς σε παραλίες, πάρκα και συντριβάνια από τον Μαραθώνα μέχρι τη Γλυφάδα (φωτό)

«Καταφύγιο», στις παραλίες, σε πάρκα αλλά και σε κλιματιζόμενες αίθουσες βρίσκουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. Ο υδράργυρος τις μεσημεριανές ώρες ξεπέρασε τους 41 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας με την αίσθηση της δυσφορίας να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Από το πρωί η κίνηση στους δρόμους που οδηγούν σε παραλίες της Αττικής ήταν ιδιαίτερα αυξημένη με τους πολίτες κάθε ηλικίας να αναζητούν κάποια όαση δροσιάς εν μέσω του καύσωνα.

Οι ακτές από τη Γλυφάδα μέχρι τη Βάρκιζα και το Καβούρι είναι γεμάτες. Η ίδια εικόνα επικρατεί και από την Ανάβυσσο μέχρι τον Μαραθώνα.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα Σάββατο, μέχρι και τη Δευτέρα η είσοδος είναι δωρεάν στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της Ακτής Α’ Βούλας.

Δείτε ακόμα:  Στο επίκεντρο τα προβλήματα με τις συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ σε Γραμματικό, Βαρνάβα & Κάτω Σούλι

Την ίδια ώρα, αρκετοί πολίτες έσπευσαν στις κλιματιζόμενες αίθουσες που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων, κυρίως για την προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Όσοι βρέθηκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας κατάλαβαν για τα καλά τη θερμή εισβολή. Οι περισσότεροι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα φορώντας πιο ελαφριά ρούχα και ανοιχτά παπούτσια και αναζητώντας ανάσες δροσιάς στα συντριβάνια στις πλατείες. Όπως για παράδειγμα στην πλατεία Συντάγματος.

Στους 42-44 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή

Δείτε ακόμα:  Σπύρος Παππάς: Μαραθώνας - 2 χρόνια το απόλυτο τίποτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται και την Κυριακή ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.

Δείτε φωτογραφίες με όλα όσα κατέγραψε ο φακός της «Ζούγκλας»: