Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. το Μ. Σάββατο – Οριστικό τέλος στο Πάσχα στο χωριό

Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών και δυόμιση ώρες νωρίτερα θα έχουμε φέτος το Πάσχα, όπως συζήτησαν για το άνοιγμα και τη λειτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος μετά την συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ουτε και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά. Από τη συζήτηση που είχαν στο περιθώριο επετειακής εκδήλωσης της Βουλής έγινε αντιληπτό οτι δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις απο νομό σε νομό, Θα κάνουμε Πάσχα στις πόλεις ή όπου βρίσκεται ο καθένας.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Σάλος με νέα ψευδή θετικά self test σε μαθητές

Η Ανάσταση θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους γύρω στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά σε αυτό δεν έχει πρόβλημα ούτε και η Εκκλησία, αφού συνηθίζεται να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση σε περιοχές που δεν υπάρχουν αρκετοί ιερείς και τρέχουν από εκκλησία σε εκκλησία. Αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιπείσκοπο, οι οποίοι συμφώνησαν όλα να γίνουν σε εξωτερικούς χώρους. Δηλαδή και ο επιτάφιος την Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους, με περιφορά μόνο γύρο από τους ναούς.

Δείτε ακόμα:  Έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά νόσησε και πέθανε από Covid-19

Όλα βέβαια θα συζητηθούν στην επιτροπή των ειδικών και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε στο Star και τον κοινοβουλευτικό του συντάκτη Γιώργο Κολοβάτσιο για το τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό:

«Βρήκαμε μια λύση. Θα κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα, με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας…Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε αλλά δεν μας αφήνουνε, αλλά είναι και μια εκδήλωση… Οι κάτοικοι φοβούνται! Κυρίως στα νησιά»

Δείτε ακόμα:  Γ. Τράγκας: «Αποκαλύπτεται η συνεργασία Μητσοτάκη-Τσίπρα στο εθνικό έγκλημα της συμφωνίας των Πρεσπών»

Όσον αφορά το αν η περιφορά θα γίνεται μέσα στο ναό ή θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Γύρω από τον ναό».

star.gr