Αναστάτωση σε παραλία στο Πόρτο Ράφτη – Οι φήμες για καρχαριοειδές και η αντίδραση του ναυαγοσώστη (φωτό & βίντεο)

Αναστάτωση επικρατεί εδώ και μία εβδομάδα στην παραλία Καλός Γιαλός στο Πόρτο Ράφτη, μετά τις φήμες για ένα μεγάλο ψάρι που κολυμπούσε κοντά στην ακτή.

Το Λιμενικό που εκλήθη δεν εντόπισε κάτι, ωστόσο λουόμενοι και υποβρύχιοι αλιείς που βούτηξαν υποστηρίζουν ότι είδαν ένα μεγάλο ψάρι, όχι κάποιο καρχαριοειδές, αλλά ενδεχομένως έναν μεγάλο τόνο. Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι δύο ή περισσότερα τα μεγάλα ψάρια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς υπήρξαν αναφορές ότι εθεάθη μεγάλο ψάρι και από την άλλη πλευρά της ακτής, από το Αυλάκι.

Η παρατηρητικότητα του ναυαγοσώστη

Ολα ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου όταν ο ναυαγοσώστης της παραλίας Καλός Γιαλός είδε μία μεγάλη σκιά μέσα στο νερό. Η αντίδρασή του ήταν άμεση, καθώς υπό το φόβο πιθανής ύπαρξης κάποιου καρχαριοειδούς ή έστω κάποιου αγνώστου μεγάλου ψαριού, κάλεσε τους λουόμενους να βγουν από το νερό. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Λιμενικό και ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθεί αν όντως στα ανοιχτά της παραλίας Καλός Γιαλός κολυμπούσε κάποιο μεγάλο κήτος, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάτι.

Δείτε ακόμα:  Σπάτα: Εικόνες συνωστισμού στο εκπτωτικό χωριό

Το Λιμενικό δεν εντόπισε κάτι

Το Λιμενικό Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Προς αποφυγή πανικού, σας ενημερώνουμε για πληροφορίες που αφορούν την ύπαρξη κητώδους εντός της θαλάσσης, ότι μετά από ενδελεχή έρευνα και έλεγχο των παραλιών του Πόρτο Ράφτη από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντές της πολιτικής προστασίας, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά».

«Αυτό το ψάρι δεν πιάνεται με ψαροντούφεκο» -Οι αναφορές των λουόμενων

Παρά την ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου το θέμα για την πιθανή ύπαρξη μεγάλου ψαριού στην παραλία Καλός Γιαλός στο Πόρτο Ράφτη προκάλεσε το ενδιαφέρον και ψαροντουφεκάδες έσπευσαν στο σημείο σε μία προσπάθεια να το εντοπίσουν. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής που συνομίλησαν με τους ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα αναζητώντας το μεγάλο ψάρι, απέκλεισαν το ενδεχόμενο να είναι κάποιο καρχαριοειδές, αλλά πιστεύουν πως πρόκειται για μεγάλο τόνο. Μάλιστα ένας από αυτούς που υποστηρίζει ότι το εντόπισε, φέρεται να είπε «αυτό το ψάρι δεν πιάνεται με ψαροντούφεκο».

Δείτε ακόμα:  Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Συγκλονιστική έκκληση του αδερφού της (βίντεο)

Ενας άλλος λουόμενος που ισχυρίστηκε πως είδε το ψάρι την ώρα που κολυμπούσε υποστήριξε ότι όταν το είδε τρομοκρατήθηκε και έσπευσε να επιστρέψει στην ακτή, επεσήμανε όμως πως το ψάρι δεν ήταν επιθετικό, αντιθέτως μόλις διαπίστωσε την ανθρώπινη παρουσία απομακρύνθηκε από το σημείο.

Σε επιφυλακή ο ναυαγοσώστης στην παραλία

Ο ναυαγοσώστης που εντόπισε πρώτος την παρουσία του μεγάλου ψαριού στον Καλό Γιαλό βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή και ενημερώνει τους λουόμενους. Μάλιστα όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook, την περασμένη βέβαια εβδομάδα και ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί τι συνέβαινε με τη «μεγάλη σκιά» στη θάλασσα, καλεί τον κόσμο να κολυμπά κοντά στην ακτή.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ξεκίνησε η εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία (φωτό)

Στο συγκεκριμένο βίντεο ακούγεται να λέει πως το μεγάλο ψάρι το έχουν δει λουόμενοι, αλλά και κάτοικοι της περιοχής με κιάλια από τη στεριά. Ο ίδιος συνομιλώντας με μία λουόμενη αναφέρει πως κανείς δεν γνωρίζει για το είδος του ψαριού και φυσικά ούτε αν είναι επιθετικό. Χαρακτηριστικά λέει δεν ξέρουμε αν είναι καρχαριοειδές, αν είναι μεγάλος γαλέος ή μεγάλος τόνος, τονίζει όμως πως το έχει δει αρκετός κόσμος και χρειάζεται προσοχή.

Σημειώνεται πάντως ότι στην περιοχή η αρχική αναστάτωση ξεπεράστηκε και οι λουόμενοι απολαμβάνουν στην παραλία το μπάνιο τους.

Πηγή: iefimerida.gr