Αναστολή του ανοίγματος σε τρεις περιοχές μετά από εισήγηση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων!

Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη είναι οι τρεις «κόκκινες» Περιφέρειες που μπήκαν στο… στόχαστρο των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης, εισηγήθηκαν την αναστολή των μέτρων που είναι προγραμματισμένα να ισχύσουν από το Σάββατο (διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σ/Κ) και τη Δευτέρα (άνοιγμα λιανεμπορίου).

Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης παρακολούθησαν τη σύσκεψη, στην οποία έγινε αναφορά και σε μαζικά τεστ σε επιχειρήσεις, για λογαριασμό της κυβέρνησης και ανακοίνωσαν ότι αποδέχονται τις εισηγήσεις των επιστημόνων, οπότε είναι πλέον οριστικό, πως για τις τρεις αυτές περιοχές, δεν θα ισχύσει ούτε απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό 6 στα sms για τα Σαββατοκύριακα, αλλά ούτε και το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά για τις τρεις αυτές περιοχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κρουσμάτων άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα είναι 2.000, ενώ η Π.Ε. Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα (το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%) και στην Αχαΐα, τα ενεργά κρούσματα είναι 1.062.

Δείτε ακόμα:  Έκλεψε μηχανή, διέρρηξε το σπίτι της πρώην του και της έστειλε τη διάρρηξη σε βίντεο!