Ανατροπή: Κάλεσμα Μπουρνούς στη Συνεργασία Ενεργών Πολιτών Ραφήνας – Πικερμίου για συμπόρευση στις εκλογές

Ζούμε μια μεταβατική περίοδο. Μια σειρά από παλιές νοοτροπίες και αντιλήψεις στέκονται αμήχανες μπροστά στις νέες ανάγκες.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη, η απαίτηση για περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή, η παγκόσμια επερχόμενη κλιματική αλλαγή, το μέγεθος και η ποιότητα των σύγχρονων προβλημάτων, οδηγούν και ορίζουν μια νέα πραγματικότητα.

Σήμερα, η συναίνεση, η συνεννόηση και η συνεργασία δεν είναι μια επιλογή αλλά μονόδρομος.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κανείς δεν μπορεί μόνος του.

Στο πλαίσιο αυτό:

Χαιρετίσαμε τις πρωτοβουλίες της «Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών» για ενωτικό διάλογο, προγραμματικές συγκλίσεις , ανάδειξης του ρόλου του πολίτη.

Κάναμε πράξη τη συμφωνία μας στην πρόταση – πρόκληση για μη κάθοδο παραταξιακού ψηφοδελτίου στις εκλογές για το τοπικό συμβούλιο, αφήνοντας χώρο στους πολίτες και όχι στενά στην παράταξή μας.

Δεν το τόλμησαν άλλοι.

Αποδεχθήκαμε κι εμείς τη συζήτηση για την εξεύρεση ενός μίνιμουμ προγραμματικού πλαισίου που θα δεσμεύει όλους την επόμενη μέρα.

Απαντήσαμε θετικά στο ενωτικό κάλεσμα και προσήλθαμε στο τραπέζι του διαλόγου επιμένοντας με ανακοίνωσή μας στην ανάγκη ενωτικών πρωτοβουλιών.

Σήμερα κρατώντας ανοικτή αυτή την προοπτική, καλούμε τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ να την κάνουμε ΜΑΖΙ πράξη.

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΎΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ καλώ δημοσίως την κίνηση πολιτών ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- με την οποία προγραμματικά έχουμε συγκλίνει στο σύνολο σχεδόν των θεμάτων – σε συνεργασία και κοινή κάθοδο .

Η πλούσια εμπειρία τους στο εθελοντικό κίνημα, η μαχητικότητά τους σε όλα τα σοβαρά προβλήματα υποδομών του τόπου, η ιδιαίτερη οικολογική τους ευαισθησία, η πολυσυλλεκτικότητα και η πολυφωνία τους- αποτελούν δημοκρατική εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ χωρίς όρους προαπαιτούμενα και προσωπικές στρατηγικές. Δημόσια και καθαρά.

Οφείλουμε σε μια δημιουργική προοπτική για τον τόπο μας να ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ στην κοινή μάχη για το αύριο. Δεν περισσεύει κανείς.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με εκτίμηση
Ευάγγελος Μπουρνούς
Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Διαβάστε επίσης