Ανατροπή στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 9χρονης από τον παππού της


Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 9χρονης εγγονής από τον παππού της, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες τον 72χρονο, ρίχνοντας ευθύνες στην Κατηγορούσα Αρχή που δεν κλήτευσε ουσιώδεις μάρτυρες κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με πλειοψηφική απόφαση του βρήκε ένοχο τον 77χρονο κατηγορούμενο και στις 40 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και της άσεμνης επίθεσης, με θύμα την τότε εννιάχρονη εγγονή του. Είχε επιβάλει συντρέχουσες ποινές 7 ετών στις 20 κατηγορίες για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και 2μιση ετών στις 20 κατηγορίες για το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης, που αντιμετώπιζε ο 72χρονος, ο οποίος εφεσίβαλε την απόφαση χαρακτηρίζοντάς την ως «εσφαλμένη».

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο διαφώνησε με την απόφαση της Κατηγορούσας Αρχής να μην συμπεριλάβει στον κατάλογο των μαρτύρων βασικούς μάρτυρες, με το σκεπτικό ότι «οι γονείς και ο αδελφός της ανήλικης δεν θα προσέφεραν ουσιώδη ή αξιόπιστη μαρτυρία».

Δείτε ακόμα:  Χρειάζεται τεστ κορονοϊού πριν το αντιγριπικό εμβόλιο; Τι απαντά ο πρόεδρος του ΠΦΣ (βίντεο)

Όπως εξήγησε το Ανώτατο, καθώς η ανήλικη, σε μία περίπτωση μετά που την παρενόχλησε σεξουαλικά ο παππούς της κατήγγειλε το περιστατικό αμέσως στον πατέρα και τον αδελφό της, επομένως εάν το επιβεβαίωναν θα αποτελούσε στοιχείο ενισχυτικής μαρτυρίας ως άμεσο παράπονο.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως νομικό ολίσθημα το συμπέρασμα του Κακουργιοδικείου να μην καλέσει τους γονείς της μικρής καθώς είχε συμπεράνει ότι λόγω μόνο της ιδιότητας τους αυτής, δεν ήταν αφ’ εαυτού στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι ίδιοι νοιάζονταν για την ανήλικη και ότι θα έλεγαν στο Δικαστήριο της αλήθεια, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά τους έκρινε χωρίς να τους ακούσει.

Δείτε ακόμα:  Ισχυρός σεισμός τώρα στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση πλειοψηφίας του Κακουργιοδικείου η ανήλικη είχε κριθεί πλήρως αξιόπιστη και κάποιες αντιφάσεις ή αδυναμία μνήμης που υπήρξαν στο σύνολο των αναφορών της αναφορικά με τα επίδικα γεγονότα κρίθηκαν απολύτως δικαιολογημένες λόγω της ηλικίας της και κυρίως λόγω του τραυματικού γεγονότος που βίωσε για ένα και πλέον χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση της στη δασκάλα της και στη συνέχεια εξιστόρησε τα γεγονότα ακόμα πέντε φορές σε διαφορετικά πρόσωπα, ήτοι στον Διευθυντή του σχολείου, στην Αστυνομία, στην Κοινωνική Λειτουργό, στην Κλινική Ψυχολόγο και ενώπιον του Δικαστηρίου με αποτέλεσμα να μην αναμένεται να αναφερθεί στα γεγονότα με ταυτόσημο τρόπο.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στο ΧΥΤΑ Φυλής: Παραμένουν μικρές εστίες καπνού - Πώς θα σβήσει η φωτιά

Πηγή: philenews