Ανάβυσσος: H μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια χασίς, ο Ελληνοαμερικανός και το κρυμμένο οπλοστάσιο

Μια περίεργη παράμετρος που χρήζει έρευνας, έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών τις Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από τον εντοπισμό μεγάλης φυτείας με δενδρύλλια χασίς στην Ανάβυσσο, για τα οποία όμως οι ιδιοκτήτες είχαν άδεια καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κι ένας Ελληνοαμερικανικός, οποίος διαθέτει πολυτελή Βίλα σε παραθαλάσσια περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, όπου μάλιστα γίνονταν οι συναντήσεις των ανθρώπων που διατηρούσαν την μεγάλη καλλιέργεια με την «βιομηχανική» κάνναβη.

Στην κατοχή λοιπόν του συγκεκριμένου ανθρώπου, βρέθηκαν πολλά όπλα, ακόμα και υποπολυβόλα Καλάσνικοφ, ανάμεσα τους ακόμα και συλλεκτικά του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου όπως ένα «Tomson».

Δείτε ακόμα:  Έντεκα νέες προσλήψεις στο Δήμο Μαραθώνα

Ωστόσο και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι του Ελληνοαμερικανικού επιχειρηματία, βρήκαν δεκάδες βιομηχανικά πλαστικά κουτιά που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αποθήκευση χειροβομβίδων, έτσι ακριβώς όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο.

Έπειτα από αυτό το σοβαρό εύρημα, οι αστυνομικοί στην κυριολεξία έκαναν «φύλλο και φτερό» τόσο την πολυτελή βίλα, όσο και τον προαύλιο χώρο, αλλά και σε αποθηκευτικούς χώρους στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αττική, χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν τις χειροβομβίδες, που προφανώς περιείχαν τα δεκάδες πλαστικά κουτιά που βρέθηκαν στο χώρο τις έπαυλης.

Δείτε ακόμα:  «Εμμανουέλα της Συγγρού»: Η αποκάλυψη για τη σχέση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που βάζει φωτιά στις έρευνες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ίδιος ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, φέρεται να ισχυρίστηκε στους Αστυνομικούς για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του πως είναι συλλέκτης και του αρέσει να αγοράζει παλιά πυροβόλα.

Σε χώρους που φέρεται να ανήκουν στον Ελληνοαμερικανικό, σε Ηράκλειο και Αττική βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τις ΕΛ.ΑΣ: «…5 πολεμικά όπλα, 11 γεμιστήρες και 770 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 5 περίστροφα, 3 αεροβόλα όπλα και κυνηγετικό όπλο, 2 θήκες οπλισμού, διόπτρα, 4 μαχαίρια, κυτίο κατάλληλο για αποθήκευση πολεμικού υλικού, 281 γραμμάρια κάνναβη και 1,9 γραμμάρια κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας), 21 ναρκωτικά δισκία, 63.290 ευρώ και 10.259 δολάρια, 2 καταγραφικά κλειστού κυκλώματος καμερών, 10 συσκευές κινητών τηλεφώνων και ακουστικό και συσκευή στρατιωτικού ασυρμάτου.».

Δείτε ακόμα:  Γλυκά νερά: Η υπόθεση σχεδόν έκλεισε – Ποια θα είναι η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν

Του Θεοδόση Π. Πάνου

real.gr