Αναζητούνται οι ποινικές ευθύνες για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας που πέθανε μετά τον τοκετό

Παραδόθηκε στον εισαγγελέα το πόρισμα για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας από το Βαρθολομιό που πέθανε μετά τον τοκετό στο ΠΠΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα περιλαμβάνει πλήρη ανάλυση των συνθηκών κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος και εισαγγελικές αρχές καλούνται πλέον να διερευνήσουν και να αποδώσουν τυχόν ευθύνες. Tο πόρισμα παρέδωσε στην εισαγγελία της Πάτρας ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Η άτυχη γυναίκα γέννησε στο Νοσοκομείο του Ρίου και λίγες μέρες μετά αφού εισήχθη στη ΜΕΘ, κατέληξε.

Tο χρονικό

Η Δώρα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο, με σκοπό να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο και να γεννήσει την επομένη, με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική. Ο γιατρός είδε ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας το τεστ για τον κορονοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου. Λίγο αργότερα γέννησε, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο.

Η προκαταρκτική εξέταση

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γ. Καρβέλης, είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, του ΠΓΝΠ, όπου η Δώρα υπεβλήθη σε καισαρική τομή στις 18 Μαΐου.

Ο κ. Καρβέλης τότε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ δήλωσε: «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω σε ποια πρόσωπα κ.λπ, ο κ. Εισαγγελέας θα το εξετάσει κα θα δει τι θα κάνει. Παράλληλα θα κινηθώ κι εγώ, ως οφείλω, στην πειθαρχική δίωξη, μέσα από τα όργανα που έχει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κ.λπ για να δούμε και το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης».

Τι είχε δείξει η νεκροψία

Η νεκροψία της 27 χρονης Δώρας «μίλησε» αφού υπήρξαν μακροσκοπικά ευρήματα και παράλληλα ανατράπηκαν οι φήμες που μιλούσαν για καρδιακή ανακοπή. Εισρόφηση από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και καθολική εγκεφαλική νέκρωση έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής, είχε επισημάνει η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία και τη διενήργησε.

Πηγή: patrisnews.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.