Ανδρ. Βασιλόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του ΑΟ Πικερμίου


Στη μικρή κοινωνία του Πικερμίου το περασμένο έτος δραστηριοποιήθηκαν δύο αθλητικοί σύλλογοι, ο Αθλητικός Όμιλος Πικερμίου και ο Αθλητικός Όμιλος Πικερμίου «Αετός» με συμπληρωματικότητα στα αθλήματα ποδοσφαίρου, ποδηλασίας και βόλεϊ και -δυστυχώς- αλληλοεπικάλυψη στο μπάσκετ.
Οι αθλητικές επιδόσεις και των δύο αυτών συλλόγων, παρά τις αντιξοότητες και τη δύσκολη οικονομική περίοδο που όλοι διανύουμε, υπήρξαν αξιοσημείωτες, παρέχοντας στα παιδιά χαρά, κοινωνικοποίηση και φυσική άσκηση.
Η εμπλοκή μου ως Ταμίας στο ΔΣ του ΑΟΠ, ήρθε σε μία χρονική στιγμή που η προηγούμενη διοίκηση, μετά από δύο συνεχόμενες παρατάσεις μετά τη λήξη της θητείας της, εξακολουθούσε να αδυνατεί να βρει υποψηφίους για εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με σοβαρότατο κίνδυνο για τη συνέχιση του ιστορικού πλέον Αθλητικού Ομίλου Πικερμίου.
Σήμερα, η προσωρινά διορισμένη από το Ειρηνοδικείο Κρωπίας διοίκηση του ΑΟΠ, έχοντας συμβάλλει να ολοκληρωθεί αισίως η αθλητική περίοδος, φέρνει τον Σύλλογο σε εκλογές με σκοπό την ανάδειξη νέας διοίκησης.
Είναι γεγονός – και ευθύνομαι για αυτό – ότι υποτίμησα την ένταση που μπορεί να δημιουργήσει η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις διοικήσεις μικρών-τοπικών συλλόγων.
Έτσι, παρά την καλή πρόθεση και τη συνειδητά προσωπική αποχή μου από τα εμφανή δρώμενα (ώστε να μην υπάρξει ίχνος σύνδεσης της συνεισφοράς μου με προσπάθεια πολιτικής δράσης), αντιλαμβάνομαι ότι η τρέχουσα πολιτική μου ιδιότητα ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π, ενδέχεται να περιπλέκει αντί να βοηθά την αθλητική πρόοδο του Πικερμίου.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, δηλώνω ότι στις εκλογές του ΑΟΠ δεν θα είμαι υποψήφιος.
Επίσης δηλώνω την αμέριστη υποστήριξή μου και στον ΑΟΠ και στον ΑΕΤΟ, όπου αυτό μου ζητηθεί, συμβάλλοντας στο έργο των διοικήσεών τους, αλλά και στη λογική της συνένωσής τους κάτω από υγιείς βάσεις και με αυτονομία στα αθλήματα που κάθε σύλλογος εκπροσωπεί.
Παράλληλα προτρέπω τους γονείς ασχοληθούν ενεργά, ώστε να πετύχουν οι νέες διοικήσεις να αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από γονείς αθλητών.
Με εκτίμηση
Δρ.Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου
www.avassilopoulos.gr, κιν.6942-790900


Δείτε ακόμα:  Σειρά εκδηλώσεων του Ναού Αναλήψεως Ραφήνας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (φώτος)