Ανδρέας Μικρούτσικος: Στο σφυρί η κατοικία του στη Μήλο! (φωτό)

Απότοκο της οικονομικής δυσχέρειας που πρόσφατα χτύπησε τον Ανδρέα Μικρούτσικο είναι ο πλειστηριασμός της κατοικίας του δημοφιλούς παρουσιαστή στη Μήλο, σε λιγότερο από μία εβδομάδα από σήμερα.

Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς της 14ης Ιουλίου ξεχωρίζει η εκποίηση του αγαπημένου σπιτιού του Ανδρέα Μικρούτσικου, στο νησί στο οποίο τώρα ζει και εργάζεται ο γιος του, Στέργιος, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο τηλεπαρουσιαστής έχει μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις του για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε, τους κλητήρες που θυροκολλούσαν τα κατασχετήρια, τη στήριξη από τον αδερφό του, Θάνο, και τις κακές επιλογές στις επαγγελματικές του κινήσεις που του στοίχισαν.

Ήταν μία μεζονέτα 160 τ.μ. στην Κηφισιά, ένα οικόπεδο στο Ντράφι και το εξοχικό της Μήλου που κινδύνευσαν να βγουν στο σφυρί και τελικά σώθηκαν, ωστόσο το τελευταίο βρίσκεται πάλι αντιμέτωπο με τον πλειστηριασμό, αν και ο παρουσιαστής έχει στη διάθεσή του μία εβδομάδα για να το αποφύγει.

Με επισπεύδουσα τη DoValue, την προσεχή Πέμπτη εκπλειστηριάζεται η κατοικία στο κυκλαδίτικο νησί, που αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 111 τετραγωνικών μέτρων – στο οποίο υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος 17 τετραγωνικών μέτρων -, πρώτο όροφο 89 τ.μ. και υπόγειο επιφανείας 49,5 τετραγωνικών μέτρων. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 335 χιλ. ευρώ, όση και η αγοραία αξία του, κι επισπεύδουσα είναι η DoValue.

Από την εξωτερική αυτοψία των εκτιμητών – μιας και η εσωτερική δεν είναι δυνατή – διαπιστώθηκε καλή, για τα δεδομένα της εποχής που κατασκευάστηκε, ποιότητα κατασκευής και συνήθης βαθμός συντήρησης του κτιρίου. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, μέρος της όψης της κατοικίας είναι πετρόκτιστο, ενώ έχει αναπτυχθεί σε ύψωμα, σε κοντινή απόσταση από το δρόμο.

Σε περιοχή με ελάχιστες κατοικίες, μια ανάσα από τη θάλασσα

Στις λεπτομέρειες, το ακίνητο έχει εμπορεύσιμο τίτλο και είναι ελεύθερο από νομικό βάρη (υποθήκες, περιοριστικά μέτρα, κλπ), καθώς και από οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση ή δέσμευση που θα επηρεάσει την αξία του (αρχαιολογική υπηρεσία, δασαρχείο, αεροπορία κλπ). Επίσης, με δεδομένο ότι τα τυχόν πρόστιμα για την πολεοδομική του τακτοποίηση αφαιρούνται από την αγοραία αξία, οι εκτιμητές διευκρινίζουν πως δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες να καθιστούν αδύνατη τη μεταβίβασή του, ή εάν υπάρχουν θεωρείται ότι μπορούν να τακτοποιηθούν με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση μονοκατοικιών, όπως η συγκεκριμένη, στην περιοχή, διαπιστώθηκε επίσης από τους ειδικούς ότι είναι ικανοποιητική, καλύπτεται, όμως, από την αντίστοιχη προσφορά.

Την ίδια μέρα, ως ξεχωριστό ακίνητο εκπλειστηριάζεται το οικόπεδο στη Μήλο, με τιμή εκκίνησης τα 3.200 ευρώ. Έχει έκταση 370 τετραγωνικών μέτρων, είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο βάσει των όρων που ισχύουν για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Τα δύο ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή των Μαύρων Γκρεμνών, δυτικά του αεροδρομίου και των αλυκών της Μήλου, σε μικρή απόσταση από την παραλία της Αχιβαδολίμνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εγγύτερη περιοχή παρατηρούνται ελάχιστες κατοικίες συνήθους και καλής ποιότητας κατασκευής. Έχουν εύκολη πρόσβαση από την επαρχιακή οδό, καλή θέα προς την θάλασσα και το λιμάνι του Αδάμαντα.

mononews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.