Ανδρέας Βγενόπουλος: Στο σφυρί η μονοκατοικία της Εκάλης!

Δεν πρόλαβαν να δικαιωθούν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών οι κληρονόμοι του Ανδρέα Βγενόπουλου για τη διαμάχη με το δημόσιο που διεκδικούσε 300 εκατ. ευρώ, και βλέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να βγαίνουν στο σφυρί.

Ο λόγος για τη μονοκατοικία στην Κηφισιά, που εκπλειστηριάζεται στις 25 Μαΐου με επισπεύδοντα τον δικηγόρο Παναγιώτη Αρμαμέντο. Οφειλέτες είναι η χήρα του αποθανόντα επιχειρηματία Αρετή Σουβατζόγλου και τα δύο παιδιά του, Μελίνα και Φίλιππος. Το πολυτελές ακίνητο αναζητά νέο ιδιοκτήτη έναντι τουλάχιστον 4,2 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τον Μάιο δε θα ανασταλεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Ακατοίκητη για πέντε χρόνια

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μονοκατοικία συνολικής επιφάνειας 1.604,72 τ.μ. με πισίνα 102,80 τ.μ. επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη. Πλεονέκτημα είναι η τοποθεσία της, καθώς βρίσκεται 300 μέτρα βορειοδυτικά από τη Λεωφόρο Θησέως και την πλατεία Βασιλέως Παύλου, 1.000 μέτρα νοτιοανατολικά από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Λαμίας, 600 μέτρα βορειοδυτικά από τις εγκαταστάσεις του EKALI CLUB και 5.500 μέτρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Κηφισιάς.

Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία. Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.212,86 τ.μ. αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86 τ.μ. ανωδομής και 89,00 τ.μ. υπογείου), ενώ τα 391,86 τ.μ. υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.

Όπως αναφέρουν οι εκτιμητές που έκαναν την αυτοψία, η κατάστασή της κατοικίας κατά τον κρίσιμο χρόνο είναι πολύ καλή σε συνάρτηση με την παλαιότητά της και με το γεγονός ότι δεν έχει κατοικηθεί για τουλάχιστον πέντε έτη. «Υπάρχουν μικρές φυσιολογικές φθορές οι οποίες μπορούν να αποκατασταθούν με το αντίστοιχο εύλογο χρηματικό κόστος, το οποίο κρίνεται πολύ μικρό σε σύγκριση με τη συνολική αξία του ακινήτου».

Όσον αφορά στο οικόπεδο, το έδαφοςείναι διαμορφωμένο οριζόντιο επίπεδο, με υπαίθριους πλακοστρωμένους διαδρόμους κυκλοφορίας καθώς και φυτεύσεις με μεγάλα και αιωνόβια δένδρα όπως πλατάνια, πεύκα, κέδρους, κυπαρισσοειδή κ.α., που δημιουργούν έναν πολύ όμορφο περιβάλλοντα χώρο. Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με πισίνα, με τον αντίστοιχο υπαίθριο χώρο εκτόνωσης.

«Η κολυμβητική δεξαμενή είναι ορθογώνιου σχήματος με ημικυκλική απόληξη στην μία πλευρά, ενώ διαθέτει περιμετρική κρυφή υπερχείλιση και εσωτερικό στεγανό φωτισμό στα πλευρικά τοιχώματα. Περιμετρικά της πισίνας το δάπεδο είναι επενδεδυμένο με αντιολισθητικές μαρμάρινες πλάκες. Επιπλέον, στο οικόπεδο υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα. Σε όλη την έκταση των υπαίθριων διαμορφώσεων υπάρχουν είτε χαμηλά φωτιστικά πορείας είτε φωτιστικά διάχυτου φωτισμού νυκτός. Το οικόπεδο είναι πλήρως περιφραγμένο, ενώ στην πρόσοψη η περίφραξη αποτελείται από τοιχίο λιθοδομής και κιγκλίδωμα. Οι εξώθυρες είναι σιδηρές με πετάσματα», αναγράφει η σχετική έκθεση.

mononews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.