Ανείπωτος θρήνος για τον πατέρα τριών παιδιών που πέθανε σε εργασίες με τρακτέρ

Τραγωδία που έχει εγείρει ερωτήματα συνέβη στην Κρήτη. Ένας 52χρονος από τον Αποκόρωνα Χανίων έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του, πριν από λίγες ώρες, κατά τη διάρκεια εργασιών με τρακτέρ.

Ο άτυχος 52χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών και το βασικό ερώτημα που εγείρεται τις τελευταίες ώρες είναι αν πρόκειται ή όχι για εργατικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews, ο 52χρονος από τον Αποκόρωνα Χανίων έκανε δακοκτονία, η οποία συνήθως ανατίθεται σε διάφορους εργολάβους. Στην περίπτωση του Αποκόρωνα, το έργο έχει αναλάβει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα ορίζεται ένας επικεφαλής που στη συνέχεια επιλέγει εργάτες, οι οποίοι και διεξάγουν τη δακοκτονία, αμειβόμενοι με μεροκάματο. Ένας τέτοιος εργάτης φέρεται να ήταν και ο 52χρονος.

Δείτε ακόμα:  Έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε για τα μάτια μιας γυναίκας!

Η ανείπωτη τραγωδία και η διαφωνία

Οι πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη το μοιραίο, συγκλίνουν στο ότι το ρούχο που φορούσε ο εργαζόμενος, μπλέχτηκε με κάποιον τρόπο είτε στον άξονα του μηχανήματος που δίνει πίεση στο ψεκαστικό, είτε στον ιμάντα του τρακτέρ και τράβηξε τον ίδιο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα που δεν του επέτρεψαν να κρατηθεί στη ζωή.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Αποκορώνου υποστήριξε στο zarpanews ότι το δυστύχημα δεν φαίνεται να σημειώθηκε εν ώρα εργασίας! Λίγο αργότερα ήρθε αντίλογος.

Δείτε ακόμα:  Rapid test και για εμβολιασμένους στα οδοντιατρεία! Πότε είναι υποχρεωτικό και στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης, το δυστύχημα φέρεται να έγινε εν ώρα εργασίας, ενώ ο ίδιος επισήμανε ακόμα πως δεν υπάρχουν επόπτες που θα έπρεπε να επιβλέπουν τους ψεκασμούς, ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Την ίδια ώρα γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι πως ο 52χρονος αδικοχαμένος βιοπαλαιστής προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο για την οικογένειά του όπως έπραττε πάντα, αλλά και για την τοπική κοινωνία, καθώς ήταν και εποχικός πυροσβέστης.