Ανοίγουν τα διαγνωστικά κέντρα – Θα προπληρώνουν τις εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν το 85% της εξέτασης και θα ζητούν μετά την επιστροφή των χρημάτων τους από τον φορέα. Εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες όπως οι ογκολογικοί ασθενείς.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με άλλη μορφή αποφάσισε το συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, καθώς μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης απάντησαν στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ ότι δεν δέχονται την χθεσινή πρόταση που τους έγινε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη του πληθυσμού να εξυπηρετηθεί από τα διαγνωστικά κέντρα, το συντονιστικό ανακοίνωσε ότι θα διενεργεί εξετάσεις μεν στους ασφαλισμένους αλλά μόνον κατόπιν προπληρωμής τους. Έτσι, από αύριο Πέμπτη, ανοίγουν τα διαγνωστικά κέντρα, όμως για τα παραμπεπτικά του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το κόστος των εξετάσεων.

Όπως αποφάσισε το συντονιστικό των διαγνωστικών κέντρων, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 85% της τιμής της εξέτασης και δεν θα πληρώνουν το 15% που είναι η συμμετοχή τους. Θα καταβάλλουν, δηλαδή την ασφαλιστική τιμή, όχι όμως το 15% της συμμετοχής και στη συνέχεια, έχοντας μαζί τους τις αποδείξεις, θα πηγαίνουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και θα ζητούν την επιστροφή των χρημάτων τους. Από τη διαδικασία αυτή ανακοινώθηκε ότι θα εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως πχ οι ογκολογικοί ασθενείς.

Στη συνεδρίαση που έγινε νωρίτερα σήμερα, οι φορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά με άλλη μορφή.

newspost.gr