Ανησυχητική δήλωση Λέκκα: «Περιπλέκεται το σκηνικό για το ποιος είναι ο κύριος σεισμός»

«Ψυχραιμία» συνιστά καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μετά τον δυνατό σεισμό 5 Ρίχτερ στην Εύβοια το βράδυ της Τρίτης.

Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός στην Αττική αλλά και στην Κορινθία. Ο κ.Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν είναι ο κύριος σεισμός».

Στη συνέχεια ανέφερε οτι ο νέος βραδινός σεισμός είναι πιο μεγάλος από τον πρωινό και αυτό «περιπλέκει το ζήτημα» και πως «η περιοχή δεν έχει να δώσει μεγάλο σεισμό» ενώ ξεκαθάρισε πως«αντέχουν τα κτίρια».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα δούμε μεγαλύτερα μεγέθη σεισμού στην περτιοχή καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν εμφανίζεται το ρήγμα στην επιφάνεια, είναι σε βάθος, μιας και δεν έχει δώσει σημαντική δραστηριότητα τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια».

Και κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος».

«Αισθητός σε όλη την Αττική»
«Έχουμε προκαταρκτικό μέγεθος από το Εθνικό Αστεροσκοπείο 4,9 από την πρωινή εστία, Νέα Στύρα Ευβοίας. Έχουμε επίσης, προκαταρκτικό μέγεθος από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, 5,2. Ήταν αισθητός σε όλη την Αττική” λέει στο newsit.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί
Μετά τον μεγάλο σεισμό 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε μετά τις 22.00 το βράδυ στην Εύβοια σημειώνονται και νέοι μετασεισμοί. Συγκεκριμένα μέχρι αυτή την ώρα έχουν σημειωθεί 6 μετασεισμοί της τάξεως των 2,5 – 2,1 – 3,1 – 2,4 – 3 και 2,7 Ρίχτερ.

Newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.