Άννα Ραφτοπούλου: “ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. για Σπάτα & Αρτέμιδα τα έργα, η σταθερότητα και η αίσθηση ασφάλειας για όλους”

Η Άννα Ραφτόπουλου είναι έτοιμη να δείξει το όραμα της. Να δουλέψει σκληρά και με αλήθεια. Να παραμερίσει τις υποσχέσεις που ξεχάστηκαν και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. «Αν δείτε να γίνονται ένα-δυο έργα πριν τις εκλογές, για τα μάτια του κόσμου δε θα είναι κακό. Θα είναι η αρχή για τη συνέχειά μας. Αυτές οι πρακτικές είναι συνηθισμένες.

Αλλά οι συνδημότες μας πλέον ξέρουν και θα κρίνουν όχι πια με παλαιοκομματικά κριτήρια, αλλά με το συμφέρον της περιοχής. Αυτές οι παλαιού τύπου «κινήσεις», για να πείσουν… έχουν παρέλθει. Ο κόσμος ξέρει τι δεν έγινε, και εμείς είμαστε εδώ για να τους δώσουμε αυτό που τους αξίζει.»

Είναι οι πρώτες δηλώσεις της Αννας Ραφτόπουλου και δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Είναι τα λόγια μιας γυναίκας που δε ζει μακριά από τα προβλήματα, δεν υπεκφεύγει και κυρίως, θέλει να πιστέψουν όλοι πως δεν έρχεται στο Δήμο για να υποσχεθεί, αλλά για να υλοποιήσει.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ!

Με τη φράση «ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου, ούτε και σε άλλο μέλος της παράταξης, να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια», η Άννα Ραφτοπούλου ανακοίνωσε στην POLIS την πρόθεσή της να είναι εκ νέου υποψήφια για τη Δημαρχία στο Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδας. Μια κίνηση που έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των πολιτών. Χωρίς ξύλινη γλώσσα, με ευαισθησία και δυναμισμό, δείχνει πως είναι έτοιμη να βάλει τάξη σε ένα δήμο που έχει χορτάσει από υποσχέσεις. «Τα πολλά λόγια δε μας ταιριάζουν. Οι άνθρωποι που συστρατεύονται στο πλευρό του συνδυασμού αν.α.σ.σ.α., δε θα αφήνουν περιθώρια για αμφισβητήσεις» λέει η Άννα Ραφτόπουλου και συνεχίζει….

«Έχουμε επίγνωση του πολέμου που θα ασκηθεί. Πάντα το ψέμα πολεμούσε την αλήθεια μα η αλήθεια είναι μία. Οι πρακτικές των υποσχέσεων μόνο και μόνο για την εκλογή, σε εμάς δεν υπάρχουν. Σύντομα θα ανακοινώσουμε όλους όσοι είναι έτοιμοι για τις μάχες που θα δώσουμε για έναν καλύτερο Δήμο. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι μαζί μου στους δρόμους, προκειμένου να δώσουμε λύσεις. Είμαστε σίγουροι ότι οι συνδημότες μας, ξέρουν τι αφήνουν πίσω τους οι προηγούμενοι. Βλέπουν καθημερινά σε όλους τους τομείς τις υποσχέσεις να ΄΄πνίγονται΄΄ σε κακοτράχαλους δρόμους που γίνονται λίμνες, σε ΄΄ενέργειες΄΄ που υποσχέθηκαν και δεν υλοποίησαν. Το Θέμα του ΚΕΛ… τι έγινε; Έχουν καταλάβει οι συνδημότες μας τι ψέματα ακούστηκαν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο; Έγιναν εξαγγελλίες που έχουν μείνει στα χαρτιά ή απλά δεν ήξεραν τι να κάνουν; Ας μας εξηγήσουν. Μπορούν; Ας μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν να υπόσχεσαι κάτι και να υλοποιείς το ακριβώς αντίθετο? Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε και να δώσουμε στους συμπολίτες μας αυτά που δεν είδαν μέχρι σήμερα: Σταθερότητα λόγων και υποσχέσεων, ειλικρίνεια, αμεσότητα και έργα ουσίας και ζωτικής σημασίας που θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα μας.»

Ο Δήμος θα έχει άρωμα γυναίκας.

«Οι συμπολίτες μας θα δουν από τις πρώτες εβδομάδες πώς υλοποιούνται οι υποσχέσεις. Τα άγονα ΘΑ τελείωσαν. Σε όλους τους συνεργάτες της αν.α.σ.σ.α., τα ΠΡΕΠΕΙ είναι σημαντικά και μπροστά μας» Μπορεί όμως μια γυναίκα να οργανώσει, να πολεμήσει και να τακτοποιήσει το Δήμο; Μπορεί μια γυναίκα να μπει μπροστά σε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες μιας τέτοιας θέσης; Η απάντηση απλή. Με μεθοδικές και συγκροτημένες κινήσεις και το κυριότερο, με αγάπη και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον τόπο που ζει και εργάζεται, σαφώς και μπορεί..

Η Αννα Ραφτόπουλου, εξηγεί για ποιους λόγους αποφάσισε να ενδυναμώσει το συνδυασμό αν.α.σ.σ.α. με πρόσωπα που ξέρουν τα προβλήματα της περιοχής και θα δουλέψουν σκληρά για το καλύτερο και φυσικά για όλους τους Δημότες. Η Αννα θέλει να δουλέψει για δυο περιοχές που η πλειοψηφία των κατοίκων νιώθει αποξένωση, απομόνωση και έλλειψη ασφάλειας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά… Τα πολλά κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών, την ανησυχούν και την προβληματίζουν, «Κάθε ημέρα, κάθε βράδυ λαμβάνουμε μηνύματα με παράπονα από δημότες που πλέον φοβούνται. Έχουμε αμέτρητες επιθέσεις ληστών σε επιχειρήσεις και σπίτια στη περιοχή της Αρτέμιδας και των Σπάτων και αυτό είναι το πρόβλημα που καλούμαστε ως η επόμενη δημοτική αρχή να επιλύσουμε. Δεν μιλάμε πλέον για ημίμετρα. Δεν θέλουμε να νιώθουν οι κάτοικοι το φόβο μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Οι καρέκλες στη δική μας διοίκηση θα νιώθουν μοναξιά, θα είναι σαν καινούργιες. Όλα τα μέλη που θα συνταχθούν στον συνδυασμό μας θα έχουν επίγνωση του έργου που πρέπει να επιτελέσουν και θα είναι συνεχώς στους δρόμους, δίπλα στους ανθρώπους, με ουσιαστικό και αληθινό τρόπο, όχι για το φαίνεσθαι και τη φωτογραφία…» τονίζει η Αννα Ραφτόπουλου, που εδώ και αρκετό καιρό έχει κινητοποιηθεί και ετοιμάζει με μεθοδικότητα την οργάνωση του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας…. «Μετά τη συνένωση των δυο περιοχών το 2010 πολλοί νιώθουν ότι έχει αποκοπεί η επαφή των ανθρώπων. Μοιάζουν οι δυο περιοχές απόμακρες, χωρίς σχέδιο, χωρίς κοινές δράσεις, δεν υπάρχει όραμα αξιοποίησης. Ο συνδυασμός μας θέλει να υπογραμμίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στους κατοίκους πως θα είναι μαζί σε όλα. «Αυτόν τον διαχωρισμό που βιώνουν σήμερα οι συνδημότες μας, θα τον εξαλείψουμε. Τα σχέδια μας δεν είναι μόνο στα χαρτιά. Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα με απολύτως ενωτικ΄προσανατολισμό.Ζούμε εδώ και θέλουμε το καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Η ΑΝΑΣΣΑ ενώνει…

Η Άννα Ραφτόπουλου έχει συγκεντρώσει δίπλα της, μαζί της, προσωπικότητες από πολλούς επαγγελματικούς χώρους. «Οι άνθρωποι που έχουν πάρει την απόφαση να είμαστε μαζί στη δημιουργία ενός δήμου που θα είναι πρότυπο είναι πολλοί και ιδιαίτερα επιτυχημένοι στην επαγγελματική τους πορεία. Δε μπαίνουν στα κοινά για την καρέκλα ή για προσωπικές φιλοδοξίες. Έρχονται για να δώσουν την πείρα τους, τη γνώση τους και την αγάπη τους για το τόπο μας. Έχουν γίνει τρομερά λάθη και παραλείψεις σε πολλούς τομείς. Η αδιαφορία που έχει επιδείξει η τωρινή δημοτική αρχή είναι εξοργιστική. Όλοι μας στην αν.α.σ.σ.α., έχουμε τη συναίσθηση και την ανάγκη να δώσουμε μάχες για αυτό τον τόπο.

Το «βρώμικό» τους παιχνίδι δε μας ταιριάζει

«Έχουν φθάσει στους συνεργάτες μου απαξιωτικά σχόλια από την άλλη πλευρά λόγω του ότι είμαι γυναίκα. Ναι, είμαι μια γυναίκα, επαγγελματίας, μητέρα και επιλέγω να μπω μπροστά για να διορθώσουμε, να χτίσουμε και να αναμορφώσουμε όλη τη περιοχή. Πράγματι, οι ρόλοι που θα κληθώ να υπηρετήσω είναι πολλοί και απαιτητικοί. Τους απαντώ, όμως, ότι είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις ενός ακόμη δύσκολου ρόλου, έχοντας στο πλευρό μου πολύτιμους ανθρώπους που αγαπούν αυτόν τον τόπο. Τον τόπο που θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας».

Η Άννα Ραφτοπούλου στη συνέντευξη αυτή θέλει να δώσει το στίγμα και το όραμα του συνδυασμού αν.α.σ.σ.α. του οποίου ηγείται…«Δε θα σταθούμε στον τύπο, αλλά θα μπούμε στην ουσία, θα μιλήσουμε για εκείνα τα καθημερινά προβλήματα που ο Δήμος μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Η εποχή που οι συνδημότες μας δε θα συζητούν για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αλλά για έργα που γίνονται, είναι μπροστά μας».

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Διαβάστε επίσης