Άννα Ραφτοπούλου: “Δυναμικό παρόν στις διεκδικήσεις των δημοτών, τσακίζουμε τους συκοφάντες”

Η ΑΝΑΣΣΑ με την Άννα Ραφτοπούλου στο τιμόνι της, το τελευταίο διάστημα, έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδας, εκθέτοντας με επιχειρήματα την πολιτική της Δημοτικής Αρχής σε πολλαπλά επίπεδα.

Η πολιτική αίσθηση μάλιστα των τελευταίων ημερών είναι ότι το στρατόπεδο Μάρκου, έχει απωλέσει την ψυχραιμία και επιχειρεί ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα, και να αποπροσανατολίσει από τα καθημερινά προβλήματα και τις υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Ειδικά εν καιρώ πανδημίας, οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φθάσει στα όρια τους και οι περισσότεροι επικοινωνιακοί «φανφαρισμοί» καταρρέουν με πάταγο.

Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στην ακρότητα των προσωπικών επιθέσεων που έχουν ανεβάσει στο ζενίθ -μέχρι την επόμενη σύγκρουση- την πολιτική αντιπαράθεση η οποία πλέον περνάει σε δικαιϊκά επίπεδα.

Για όλα αυτά αλλά και για το γεγονός της εντυπωσιακής συσπείρωσης της αντιπολίτευσης ως απόρροια της απλής αναλογικής, μιλήσαμε με την επικεφαλής της ΑΝΑΣΣΑ Άννα Ραφτοπούλου. Και πραγματικά η συζήτηση είναι εντυπωσιακά «καταιγιστική»….

-Κυρία Ραφτοπούλου βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα κλιμακώνετε την αντιπολιτευτική σας ρητορική απέναντι στη δημοτική αρχή, ειδικά για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση. Μάλιστα κάνατε μια ανάρτηση που εκθειάζατε την πολιτική του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με τα tablet…

Υπήρξε και θα συνεχίσει να υπάρχει, έντονη αντίδραση της παράταξής μας, στην πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής του κ. Μάρκου να μην δείξει καμία κοινωνική ευαισθησία, στην σκληρά δοκιμαζόμενη από τα δύο lockdown κοινωνία των πόλεών μας.

Αρνήθηκε ο κ. Μάρκου, να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μείωση Δημοτικών τελών και φόρων, να εστιάσει σε κοινωνικές πολιτικές, σε σταμάτημα και άρση των κατασχέσεων από το Δήμο για οφειλές, σε συμψηφισμούς οφειλών του Δήμου προς Δημότες, με χρέη των Δημοτών αυτών προς το Δήμο, ακόμα και να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε ο ίδιος, με αντίστοιχη απόφαση Δ.Σ., δηλαδή να αγοράσει tablet στο σύνολο των μαθητών. Τελικά δεν αγόρασε ούτε ένα ικανοποιητικό αριθμό, για να καλύψει έστω τους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Μόνο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, μετά τις πιέσεις μας, αγόρασε 1-2 tablet ανά σχολείο. Αντίθετα από το Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου που αγόρασε άμεσα, όπως και τόσοι άλλοι δήμοι. Για αυτούς δεν υπήρχαν τελικά, οι δεκάδες λογιστικές-διοικητικές δικαιολογίες, του κου Μάρκου.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Συνέχεια καθαρισμών στο Μεγάλο Ρέμα - Μπουρνούς: Στη δικαιοσύνη όσοι παρακωλύουν δημόσιο έργο (φωτό)

-Βλέπετε συγκλίσεις με την υπόλοιπη αντιπολίτευση; Ρωτώ διότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει όλο και μεγαλύτερο μέτωπο κατά του Δημήτρη Μάρκου, ασφαλώς όχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά εναντίον των πολιτικών που ακολουθεί.

Φυσικά και αναζητούμε αυτές τις συγκλίσεις, αυτήν την συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Είναι η ουσία και ότι έχει απομείνει από την απλή αναλογική, βάση της οποίας ψηφιστήκαμε.

Είμαστε ανοικτοί σε αυτή τη συνεργασία, καθώς είναι πλέον οφθαλμοφανής σε όλους μας η πολιτική λογική του κ. Μάρκου, οι υπεκφυγές του, οι ανακρίβειες του, τα επικοινωνιακά παιχνίδια του, η υπεροπτική συμπεριφορά του προς όλους μας, που εκφράζεται πλέον ανοικτά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δίνει βήμα ο κος Μάρκου, χαμογελάει φιλικά, μόνο για να του ψηφίζουνε και να στηρίζουν τις επιλογές του. Μετά υπεκφυγές, κλειστές πόρτες, ροκάνισμα χρόνου, δεκάδες δικαιολογίες.

-Σε εσάς όμως υπήρξε μία προσωπική αναφορά από τον κ. Μάρκου, την οποία θα τολμούσα να χαρακτηρίσω τουλάχιστον ατόπημα αν όχι χυδαία, καθώς δεν αφορά σε καμία περίπτωση κριτική επί της αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθεί η ΑΝΑΣΣΑ. Γιατί θεωρείτε ότι προσφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις;

Προσπαθεί να με «χτυπήσει» ο κος Μάρκου με κάθε τρόπο, να σταματήσει την κριτική μου, τις αντιδράσεις μας. Προεκλογικά ένας ολόκληρος μηχανισμός συκοφάντησε εμένα, την οικογένεια μου, ακόμα και το παιδί μου και την ιερή για κάθε γυναίκα διαδικασία της εγκυμοσύνης μου.

Με λογοπαίγνια, με φωτογραφίες εγγράφων, που άλλα στην πραγματικότητα γράφουν και άλλα προσπαθούν να «περάσουν» στον κόσμο, ρίχνεται εκ νέου νερό στον προεκλογικό μύλο της συκοφάντησής μου. Δεν έχουν τι να απαντήσουν για τα δεκάδες προβλήματα των πόλεων μας και ο πολιτικός εκνευρισμός, τους οδηγεί σε αυτές τις μεθόδους.

-Ποια θα είναι η συνέχεια και μέχρι που θα φθάσετε;

Το είπα ήδη: τέρμα η ανοχή! Οι πόλεις, η τοπική κοινωνία, οι δημότες μας, με τα δεκάδες προβλήματα τους, περιμένουν από εμάς να πιέσουμε να είμαστε παρόντες στις διεκδικήσεις τους, να βοηθήσουμε. Θα το κάνουμε με δύναμη, πάθος, τσακίζοντας όμως παράλληλα και τους συκοφάντες μας, που προσπαθούν να μας σταματήσουν, απαντώντας τους στο «βρώμικο πολιτικό πόλεμο».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πόσα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα (16/10) στην Ανατολική Αττική

Μια διπλή μάχη που την πρώτη την οφείλω σε όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές και τη δεύτερη στην οικογένεια μου και στο παιδί μου. Θα φτάσω και τις δυο αυτές μάχες έως το τέλος.

-Τα περίφημα έγραφα που δημοσίευσε για να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα; Θίγουν και άλλους…

Διπλός ο στόχος τους με καθαρά πολιτικά κίνητρα. Εγώ και η παράταξη ΑΝΑΣΣΑ! Στο συγκεκριμένο χαρτί ήμασταν 3 άτομα, σε μια νόμιμη αγοροπωλησία, από τις δεκάδες που γίνονταν εκείνη την εποχή. Αποκάλυψαν το ένα όνομα, το δικό μου, με την νομική λέξη «δανείστρια» δίπλα, για να δημιουργήσουν συνειρμούς στο μυαλό των πολιτών, που ίσως δεν ξέρουν τη νομική έννοια της λέξης «δανείστρια».

Σκοπός τους να τα συνδέσουν με τις φήμες της προεκλογικής συκοφάντησής μου, που έθιγε όλη την οικογένεια μου και είχε επεκταθεί και στα μέλη της παράταξής μας. Για αυτό και έβαλαν την ίδια έκφραση «…..Η απελπισμένη δανείστρια προκαλεί ….» στην αρχή ακόμα και ενός Δελτίου Τύπου, που απαντούσε ο κος Μάρκου σε άσχετο θέμα, που είχαμε εγείρει ως αντιπολίτευση, μαντέψτε τι αφορούσε αυτό! Τις μειώσεις των Δημοτικών τελών και φόρων. Να λοιπόν ο σκοπός και οι θιγόμενοι…. Σκοπός είναι να αποπροσανατολίσει τους θιγόμενους από την πολιτική του πολίτες….

-Δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Υπάρχει χρόνια ολόκληρα και δυστυχώς ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ, ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ, που δεν είχα αντιδράσει μέσω της νομικής οδού. Άλλοτε με αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά μέσα, άλλοτε με δημοσιεύματα και πολλές φόρες σπίτι- σπίτι, ολόκληρος μηχανισμός με συκοφαντούσε. ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ έπρεπε να είχα αντιδράσει.

-Όσον αφορά στα προβλήματα του Δήμου εν μέσω πανδημίας. Λάθη της δημοτικής αρχής, παραλείψεις, και τι προτάσεις (επιγραμματικά) υπάρχουν από την ΑΝΑΣΣΑ;

Η Δημοτική Αρχή του κ. Μάρκου, δεν έχει κάνει σε τοπικό επίπεδο, απολύτως τίποτα. Απλώς διαφημίζει κάποιες ενέργειες, που κάνει κατόπιν εντολών της κεντρικής κυβέρνησης, ως δικές της πρωτοβουλίες. Κρύβεται πίσω από θέματα αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατίας και δεν έχει κάνει τίποτα. Απεναντίας η λειτουργία του Δήμου έχει υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Χρειάζονται στοχευμένες ενέργειες σε τοπικό επίπεδο σε δύο κατευθύνσεις, αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα της κοινωνικής-οικονομικής κρίσης.

Δείτε ακόμα:  Ο Γ. Αργυρός για τη Δεξαμενή στα Σπάτα: Από σημείο αναφοράς για τους νέους σε αφοδευτήριο (φωτό)

Πχ. Υγειονομική κρίση, δημιουργία τώρα άμεσα δομής για δωρεάν test για covid-19, εντός των ορίων του Δήμου μας, συνεχή χαρτογράφηση σε τοπικό επίπεδο του προβλήματος. Κοινωνική-οικονομική κρίση, στήριξη των επιχειρηματιών με μειώσεις σε τέλη-φόρους, τεχνοκρατική ενημέρωσή τους και υποβοήθηση τους στην προσβασιμότητα τους σε προγράμματα στήριξης, προβολή των προϊόντων τους, με την δημιουργία τοπικής διαδικτυακής πλατφόρμας κ.α

-Πρόσφατα η εφημερίδα μας ανέδειξε ένα θέμα, για το παλιό Δημαρχείο Αρτέμιδας το οποίο είναι κυριολεκτικά υπό κατάρρευση με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν εργαζόμενοι και πολίτες, υπάρχει κάποιο νέο επ’ αυτού;

Σε συνέχεια του άρθρου σας όπως ήδη θα γνωρίζετε ο εισαγγελέας κάλεσε τον κο Μάρκου, οπότε και αναμένουμε ενημέρωση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Πέραν αυτού όμως, τίποτα δεν έχει γίνει, οι εργαζόμενοι έχουν αγανακτήσει.

Έχει νοικιαστεί ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης (δεν θα εξετάσουμε τώρα την καταλληλόλητα του) για να στεγάσει κάποιες υπηρεσίες του Δήμου , το πληρώνουμε οι δημότες κανονικά και ακόμα είναι άδειο…. Μήνες τώρα….. Άραγε αν το πλήρωνε από την τσέπη του ο κ. Μάρκου θα είχε νοιαστεί ή όχι;

-Θεωρείτε ότι η προσωπική επίθεση που δέχτηκε ο Δημήτρης Μποτζιολής από τον Αντιδήμαρχο κ. Λάμπρου αφορά τις δηλώσεις του για το θέμα;

Έχει σχέση και με αυτό το θέμα και γενικά με την προσπάθεια να μας σταματήσουν. Δεν βρίσκουν πολιτικώς να απαντήσουν και κάνουν πλέον προσωπικές επιθέσεις. Σου συνιστώ να προσέξεις την ορθογραφία της συνέντευξης μου, γιατί τα έχουν βάλει μέχρι και με αυτά.

(γέλια)

-Αντιπαρέρχομαι… Ένα τελευταίο κυρία Ραφτοπούλου. Θα είστε υποψήφια στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Φυσικά! Γεννήθηκα εδώ… πήγα σχολείο εδώ… Μένω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην περιοχή αυτή! Την αγαπάω βαθιά… Πιστεύω σε αυτήν… Μπορεί να γίνει ένας πανέμορφος τόπος που οι δημότες θα ζουν καλά σε αυτόν….. Κάποιος πρέπει να σταματήσει το κατήφορό του Δήμου μας. Δεν θα αφήσουμε άλλο τις ζωές μας, τις πόλεις μας, στα χέρια τους.

Πηγή: Εφημερίδα Polis.