Άννα Ραφτοπούλου: “Ο Δήμος Αρτέμιδας-Σπάτων μένει εκτός των επεκτάσεων της Αττικής Οδού και του προαστιακού;”

Η επέκταση της Αττικής Οδού και του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το λιμάνι της Ραφήνας είναι ένα έργο που το περιμένουμε όλοι με μεγάλη αδημονία διότι εκτός από τις ρηξικέλευθες αλλαγές σε ολόκληρο τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αττικής, θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, της Ραφήνας καταρχάς διότι στο λιμάνι ουσιαστικά «απευθύνεται», αλλά και του δικού μας τόπου των Σπάτων και της Αρτέμιδας.

Όλες οι τελευταίες ανακοινώσεις, και δια στόματος του Υπ. Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, συγκλίνουν ότι βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία πριν από την έναρξη των έργων, με την επιτάχυνση των διαδικασιών: μελετών και δημοπράτησης.

Αποτελεί λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να αναπτύξουμε τους συγκοινωνιακούς μας κόμβους και να διευρύνουμε την επισκεψιμότητα αρχικά για την Αρτέμιδα, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί μια θερινή επιλογή, αλλά και γιατί όχι για τα εγκαταλελειμμένα Σπάτα, όπου με τις κατάλληλες υποδομές μπορούν και πάλι να αποτελέσουν πόλο έλξης και αναγέννησης της «μαραζωμένης» αγοράς.

Σχέδια και προτάσεις η ΑΝΑΣΣΑ έχει έτοιμες, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο, μείζων μεν, επίπονο, αλλά όχι επί του παρόντος.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού και του Προαστιακού, οι πληροφορίες που έχουν αρχίσει να παίρνουν τη μορφή βεβαιότητας, αναφέρουν πώς δυστυχώς για ακόμη μία φορά με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης Μάρκου ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδας θα μείνει εκτός σχεδιασμού!!!

Επειδή το θέμα απαιτεί ιδιαίτερη σοβαρότητα απ’ όλους μας διότι πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, και επειδή για ακόμη μία φορά μια σοβαρή, ειλικρινής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από την «καθεστωτική Διοίκηση» Μάρκου είναι παντελώς ανύπαρκτη, σε ακόμη ένα θέμα, εφιστώ την ιδιαίτερη προσοχή σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και προειδοποιώ για τον κίνδυνο ακόμη μια φορά ο Δήμος μας να μείνει εκτός αναπτυξιακών εξελίξεων.

Όπως όλα δείχνουν, εφόσον επαληθευτούν αυτά που γνωρίζουμε ,οι νέες χαράξεις της Αττικής Οδού και του Προαστιακού προβλέπεται να διασχίζουν κάθετα τον Δήμο μας -με τις γνωστές βέβαια συνέπειες και επιβαρύνσεις.

Ερώτημα:

Υπάρχει πρόβλεψη σταθμού για τον προαστιακό; Ή για οδικό κόμβο της Αττικής Οδού σε σημείο ή σημεία των Σπάτων και της Αρτέμιδας και ποια είναι αυτά; Και ποιες είναι οι ενέργειες που έχει κάνει η Διοίκηση Μάρκου επί του θέματος;

Είτε ο κ. Μάρκου απαντήσει, είτε όχι, η ΑΝΑΣΣΑ επειδή δεν μπορεί να αφήσει το ζήτημα μετέωρο έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τους αρμόδιους φορείς.

Στόχος η διεκδίκηση του αυτονόητου: Δικαιούμαστε και πρέπει να απαιτήσουμε τη δημιουργία κόμβου για τα Σπάτα και την Αρτέμιδα τόσο για τον Προαστιακό όσο και για την Αττική Οδό.

Ο Δήμος μας δεν μπορεί να χάνει διαρκώς τους δρόμους της ανάπτυξης. Φθάνει πια…

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.