Ανοιχτό ενδεχόμενο για πιθανούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και στο λιανεμπόριο

Στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκεται το ζήτημα της επιβολής πιθανών περιορισμών και στο λιανεμπόριο, μετά την εστίαση, για τους ανεμβολίαστους αναλόγως του πώς θα είναι η κατάσταση της πανδημίας το φθινόπωρο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για αυτονόητα μέτρα προστασίας που θα έρθουν από το φθινόπωρο, εάν η κατάσταση ξεφύγει μην αποκλείοντας και πιθανούς περιορισμούς στο λιανεμπόριο.

Όσο μεγαλώνει η πανδημία θα αυξάνονται τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

«Είναι απολύτως προφανές ότι αν η πανδημία μεγαλώνει μέσα στον χειμώνα τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των ανεμβολίαστων θα αυξάνονται. Δεν ξέρω αν θα είναι για το λιανικό εμπόριο ή για κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τηλεόραση.

Δείτε ακόμα:  Ποιοι ανεμβολίαστοι μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test

Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα τον ίδιο, ο οποίος έχει εμβολιαστεί, αναφέροντας ότι ένας εμβολιασμένος έχει μηδενικές πιθανότητες να εισαχθεί σε ΜΕΘ ενώ κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρίσκο και σημείωσε ότι χρέος της Πολιτείας είναι να φροντίσει ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επομένως πρέπει η κυβέρνηση να φροντίσει το κοινωνικό σύνολο.

Σχολιάζοντας μάλιστα νέους πιθανούς περιορισμούς, στο Open, ενδεχομένως και στο λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «δεν είναι διωγμός των ανεμβολίαστων, ούτε τυραννία. είναι στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας του συνόλου της κοινωνίας από ένα πραγματικό κίνδυνο».

Δείτε ακόμα:  Νέο μπάχαλο! Τι θα ισχύει τελικά για την επίσκεψη στον οδοντίατρο -Οι νέες οδηγίες μετά τις αντιδράσεις

Πέτσας: «Δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο αυτή την ώρα»

Από την άλλη μεριά ο υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πετσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε πως αυτή την ώρα δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο.

«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Η άγνωστη τραγωδία των τριών φίλων που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και ακόμα χαροπαλεύουν

dikaiologitika.gr