Άνοιγμα σχολείων: Δεν θα γυρίσουμε στην τηλεκπαίδευση λέει η Μακρή – Πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα

Για το άνοιγμα τον σχολείων εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε το πρωί της Πέμπτης (26/8) στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή. Τα μέτρα που θα ισχύουν για τη νέα σχολική χρονιά, όπως είπε, θα ανακοινωθούν έγκαιρα ώστε να είναι ενήμεροι μαθητές και γονείς.

Η Ζέττα Μακρή υπογράμμισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να μην επανέλθουμε στην τηλεκπαίδευση και σε κάθε περίπτωση η εκπαίδευση να είναι δια ζώσης. Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι φέτος τα μέτρα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς υπάρχει και το πρόσθετο μέτρο που είναι ο εμβολιασμός.

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε επίσης γνωστό ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό 20-25% των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και θα πρέπει να ληφθούν και για αυτούς μέτρα, όπως το rapid test που θα κληθούν να κάνουν με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα.

Για τις αντιδράσεις περί του κόστους είπε ότι υπάρχει η λύση του δωρεάν εμβολιασμού, ενώ υπενθυμίζεται ότι τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Δείτε ακόμα:  Τα νέα Jumbo: Aνοίγει 12 καταστήματα στην Ελλάδα

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία από το φθινόπωρο απάντησε ότι η επιθυμία και η προσπάθεια του υπουργείου, αλλά κι αυτό που θα υλοποιηθεί, είναι η δια ζώσης εκπαίδευση. «Δεν θα επανέλθουμε στην τηλεκπαίδευση γιατί υπάρχει ο εμβολιασμός» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε όμως ότι δεν αποκλείεται ως μέτρο να εφαρμοστεί σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παιδιά που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες. «Αν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υπάρχει αριθμός κρουσμάτων ή μορφή νόσησης που επιβάλλει να ληφθούν κι άλλα μέτρα, αυτά θα ανακοινωθούν μαζί με τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων» κατέληξε.

Δείτε ακόμα:  Ανοίγει το νέο Εξοικονομώ 2021 – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Τέλος, σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απάντησε ότι αναμένεται να αναρτηθούν έως το τέλος του μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, newsit.gr