Ανοίγουν από τη Δευτέρα και οι Εκκλησίες: «Πράσινο φως» για μυστήρια – Όλα τα μέτρα (video)

Μαζί με το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια από τη Δευτέρα (18/01) με συγκεκριμένα μέτρα, ανοίγουν και οι εκκλησίες για τους πιστούς, ενώ επιστρέφουν και τα μυστήρια (γάμοι, βαπτίσεις, κλπ.), με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων. Ενδεικτικά, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με ανώτατο όριο τους 50 πιστούς.

Όπως μετέδωσε το «OPEN TV», οι εκκλησίες ανοίγουν για τους πιστούς για μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανάμεσα στους πιστούς. Παράλληλα, εξακολουθούν να απαγορεύονται οι λιτανείες.

Δείτε ακόμα:  Μόσιαλος: Πώς και πότε να ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει τη σχετική εγκύκλιο στις μητροπόλεις, ενώ το πρόστιμο για τη μη συμμόρφωση με τα μέτρα παραμένει στα 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούσαν και το Σάββατο (16/01), πριν από τις ανακοινώσεις των τελευταίων μέτρων, στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων φέρεται να έγινε πρόταση για να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς στις 24 Ιανουαρίου, με βάση τα μέτρα που είναι σε ισχύ και οι ναοί παραμένουν κλειστοί.

Δείτε ακόμα:  Τους... τσάκωσαν επ' αυτοφώρω την ώρα της αγοραπωλησίας ναρκωτικών

Πηγή: OPEN TV