Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στον Γέρακα

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Γέρακα πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ, καταδικάζοντας τη φασιστική δράση στην περιοχή, με αφορμή τη θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών εναντίον του νεαρού εργαζόμενου Αγγελου Μπαλτά, μέλους του ΚΚΕ και στελέχους της ΚΝΕ, τη νύχτα της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου.


Νέα αντιφασιστική – αντιεθνικιστική πορεία διοργανώνεται το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 12.00 το μεσημέρι, με αφετηρία τον σταθμό Μετρό Παλλήνης και κεντρικό σύνθημα «Εξω οι φασίστες από σχολεία και γειτονιές».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν η Τομεακή Οργάνωση ΚΚΕ Μεσογείων-Λαυρεωτικής, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η επίθεση στον νεαρό Κνίτη είχε χαρακτηριστικά φασιστικής ενέδρας και συνδέεται άμεσα με τη δράση εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων στην περιοχή, που ενεργοποιήθηκαν με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.

Ο νεαρός Αγγελος Μπαλτάς δέχτηκε πισώπλατη επίθεση με αμβλύ αντικείμενο από τουλάχιστον δύο άτομα, κατά τις 11.30 τη νύχτα, την ώρα που γυρνούσε σπίτι πεζός από τη δουλειά του. Οπως καταγγέλλεται, ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές τις προηγούμενες μέρες, τόσο στη δουλειά του όσο και τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε στοχοποιηθεί από ακροδεξιά στοιχεία, ειδικά μετά από παρέμβαση της ΚΝΕ στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα, όπου μοίρασαν αντιφασιστικά φυλλάδια.

«Τέτοιοι ήταν και είναι οι φασίστες, ως γνήσιοι άνθρωποι της νύχτας χτυπάνε στο σκοτάδι, νομίζοντας πως θα κρυφτούν», σημειώνει η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ. «Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», καταλήγουν.

Την επίθεση εναντίον του μέλους του ΚΚΕ καταδίκασαν αριστερές πολιτικές οργανώσεις νεολαίας.

«Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει γρήγορα πρωτοβουλίες τόσο για τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών της συγκεκριμένης επίθεσης όσο και για τον περιορισμό της δράσης των φασιστών, δράση που ολοένα εντείνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα», σημειώνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας «κάθε αντιφασίστα πολίτη να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του απέναντι στο θύμα της επίθεσης και παράλληλα την καταδίκη και απομόνωση των φασιστικών ιδεών στους κοινωνικούς χώρους».

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση συνδέει την επίθεση με «την ευρύτερη προσπάθεια των φασιστικών συμμοριών να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα και τις κομμουνιστικές και αριστερές οργανώσεις» και καλεί στην πορεία του Σαββάτου στον Σταθμό Μετρό Παλλήνη, που διοργανώνει η Αντιφασιστική-Αντιεθνικιστική Πρωτοβουλία Ανατολικής Αττικής.

efsyn.gr

Διαβάστε επίσης