Απαλλοτριώσεις και Διώνη επί τάπητος! Τι συζητήθηκε και που κατέληξαν


Οι απαλλοτριώσεις που έχουν ξεκινήσει να γίνονται από την ΕΥΔΑΠ για τη δημιουργία αντλιοστασίου για την κατασκευή του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και η κυκλοφοριακή μελέτη στη Διώνη ήταν δύο θέματα που συζητήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου.


Ο κ. Φαφούτης έκανε τις σχετικές ερωτήσεις και μάλιστα μίλησε για αντιδράσεις των κατοίκων της Διώνης και ζήτησε να «παγώσει» η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να περάσει από επιτροπή διαβούλευσης.

Ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως είναι πλέον φανερό σε όλους ότι είναι μία πραγματικότητα και πως το ΚΕΛ θα έχει κατασκευαστεί μέχρι τις 31/12/2023. Τα σχέδια είναι διαθέσιμα και έχουν συζητηθεί.

Όσον αφορά την κυκλοφοριακή μελέτη για τη Διώνη απάντησε πως έχει περάσει από την επιτροπή διαβούλευσης, από τα τοπικά συμβούλια και από το δημοτικό συμβούλιο. Τόνισε πως η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να συναινέσει στη μη εφαρμογή της μελέτης και ανέφερε πως εάν κάποιος έχει κάποια άλλη μελέτη μπορεί να την καταθέσει και να συζητηθεί. Είμαστε εδώ για να διορθώσουμε τυχόν αστοχίες και λάθη.

Ο κ. Κάρλος ρώτησε εάν είχε σταλεί πρόσκληση στον κ. Αδαμόπουλο τη μέρα που συζητήθηκε το θέμα αυτό, ενώ ρώτησε και για το δημοτικό κυνοκομείο

Ο κ. Μώρος απάντησε πως είχε σταλεί πρόσκληση στον κ. Αδαμόπουλο, ενώ ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως δεν υπάρχει δημοτικό κυνοκομείο, ανέφερε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για να αδειοδοτηθεί και να λειτουργεί

Ο κ. Πιστικίδης σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη της Διώνης, είπε πως πριν από τις εκλογές είχαν δοθεί δεσμεύσεις για αυξημένες αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων και είπε πως καλώς πήρε την απόφαση που πήρε και ρώτησε εάν είναι πρόθυμη η δημοτική αρχή το θέμα να ξανασυζητηθεί. Επίσης αναφέρθηκε στη τιμή του νερού και ρώτησε εάν προτίθεται η δημοτική αρχή να ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ να μειωθεί η τιμή και την μείωση αυτή να την μετακυλήσουν στους πολίτες.

Ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως μετά τις αλλαγές που έκανε η νέα κυβέρνηση, τα τοπικά συμβούλια δεν έχουν τις αυξημένες αρμοδιότητες, όπως αυτές είχαν ειπωθεί πριν από τις εκλογές, και κακώς πήρε την απόφαση το Τοπικό Πικερμίου καθώς έχει πλέον μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα και πως το θέμα δεν θα ξανασυζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.