Απάντησε η ΕΡΤ στις καταγγελίες για τον Γκιώνη – Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Μέσω ανακοίνωσης τοποθετήθηκε η κρατική τηλεόραση στα όσα συνέβησαν την Κυριακή (25/7) με την μη μετάδοση της αναμέτρησης του Παναγιώτη Γκιώνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την δική της απάντηση, μέσω ανακοίνωσης του διευθυντή του αθλητικού της τμήματος, Γιώργου Λυκουρόπουλου, έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση για το γεγονός ότι δεν έδειξε την αναμέτρηση του Παναγιώτη Γκιώνη για τον δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ το πρωί της Κυριακής (25/7).

Μάλιστα μέσα στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρχει μετάδοση όλων των Ελλήνων αθλητών, ενώ ουσιαστικά είναι απάντηση στα όσα είπε ο κ. Καπράλος, τονίζοντας ότι η ΕΟΕ ήταν ενήμερη των συζητήσεων που έγιναν με την εταιρεία παραγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε ακόμα:  DWTS: Ο κορονοϊός βάζει "φρένο" στην πρεμιέρα του - Αυτοί είναι οι 3 πρώτοι κριτές

“Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Δείτε ακόμα:  Ποιο πρόσωπο - έκπληξη θα αναλάβει χρέη παρουσιαστή στην ΕΡΤ;

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Δείτε ακόμα:  Ο Μάρκος Σεφερλής με νέα κωμική σειρά στον ΑΝΤ1

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ