Απάντηση του Δήμου Μαραθώνα στη “Συμμαχία”

Λυπούμαστε που συνεχίζουμε να απαντάμε στα ψεύδη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και του κ. Λιβαθινού, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, ύστερα από τη συνεχή λασπολογία στην οποία επιδίδεται. Ο κ. Λιβαθινός μπορεί να ισχυρίζεται σήμερα ό,τι θέλει, αλλά βολεύεται ξεχνώντας τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία εμείς θα του θυμίσουμε για άλλη μια φορά.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν στον κ. Λιβαθινό ο οποίος ήταν και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της διοίκησης Ψηνάκη ότι ο ίδιος το 2016 στην συνεδρίαση που έγινε για την εκκαθάριση της ΜΕΔΗΜ, μαζί με τον άλλο εκλεκτό της τότε δημοτικής αρχής και Πρόεδρο της ΜΕΔΗΜ κ. Ανδρεανάκη, είχαν υπερψηφίσει το κλείσιμο και την εκκαθάριση της ΜΕΔΗΜ.

Δείτε ακόμα:  ΧΥΤΑ Γραμματικού: Μοναδικός διεκδικητής η Ελλάκτωρ- «Κόπηκαν» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και Intrakat

Μάλιστα είχαν καταφέρει ως τότε να χάσουν και την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων που ίσχυε προς το δημόσιο και τα δημόσια ταμεία με την καταβολή περίπου 2.000 ευρώ μηνιαίως, με αποτέλεσμα να επανέλθουν όλες οι προσαυξήσεις και οι τόκοι που σήμερα ανέρχονται στις 250.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο νυν Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ως αντιπολίτευση τότε, είχε καταψηφίσει την απόφαση αυτή, επισημαίνοντάς τους όλα τα ανωτέρω και ρωτώντας τους τον λόγο για τον οποίο έχασαν την ρύθμιση.

Παράλληλα στις ερωτήσεις προς τον κ. Ανδρεανάκη για το πότε δημιουργήθηκαν τα χρέη της ΜΕΔΗΜ, ο ίδιος είχε απαντήσει και μάλιστα δύο φορές, ότι τα χρέη αυτά είχαν δημιουργηθεί πριν το 2011. Όλα τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά που έχετε στην διάθεσή σας και είναι στην διάθεση όλων ανά πάσα στιγμή.

Δείτε ακόμα:  Η "Αυγή" για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε Ραφήνα & Μάτι - Δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί, Λόγια χωρίς αντίκρισμα για τους πυρόπληκτους

Επαναλαμβάνουμε επομένως ότι σήμερα, μετά από εισήγηση της νομικής μας υπηρεσίας και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας που σας έχουμε κοινοποιήσει, ο Δήμος μας δεν οφείλει να αναλάβει τις υποχρεώσεις (περίπου 700.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των 250.000 ευρώ που προαναφέραμε) που προέκυψαν από την εκκαθάριση και συνεπώς δεν επιβαρύνεται με κανένα χρέος.

Αυτή και μόνο αυτή είναι η πραγματικότητα και οτιδήποτε άλλο ισχυρίζεται ο κ. Λιβαθινός ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά γεγονότα.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης της θητείας της η Δημοτική Αρχή διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δήμου Μαραθώνος. Οι όποιες ευθύνες υπάρχουν όσον αφορά στα χρέη της ΜΕΔΗΜ, θα αποδοθούν κατόπιν των ελέγχων που διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές και οι υπόλογοι θα λογοδοτήσουν ως οφείλουν.

Δείτε ακόμα:  Κορωπί: Η ατελείωτη περιπέτεια των πλειστηριασμών για την εκτυπωτική Ίρις

Αντί λοιπόν ο κ. Λιβαθινός να κουνάει το δάχτυλο και να κατασκευάζει βολικά αφηγήματα, ας εξηγήσει τις δικές του παλινωδίες και ευθύνες για τα όσα διέπραξε ως «πρωτοπαλίκαρο» του κ. Ψηνάκη και ας σταματήσει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Δεν κουραζόμαστε να το επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση: το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Στα δύο αυτά χρόνια όσο και να θέλουν μερικοί το πισωγύρισμα, ο Δήμος μας προχωρά και μπαίνουν τα θέματα σε σειρά και με πλήρη διαφάνεια.

Δήμος Μαραθώνα