Απάτη με διαμάντια στον Βόλο – «Έφαγαν» €12.000 από γυναίκα

Μια νέα γυναίκα στον Βόλο ξεγελάστηκε από απατεώνα που ζήτησε να της στείλει διαμάντια δήθεν για φύλαξη – Πώς την έπεισε να του στείλει 12.000 ευρώ

«Τα διαμάντια είναι παντοτινά», ήταν ο τίτλος μιας από τις ταινίας της σειράς Τζέιμς Μποντ. Στην περίπτωση μιας νέας γυναίκας από το Βόλο, όμως, τα διαμάντια που ένας άγνωστος της ζήτησε να της στείλει δήθεν για φύλαξη, όχι μόνο δεν ήταν παντοτινά, αλλά ήταν κυριολεκτικά… ανύπαρκτα!

Παρ’ όλο που η γυναίκα είναι μορφωμένη και υψηλής νοητικής κατάστασης, σύμφωνα με τον αρχιφύλακα της Ασφάλειας Βόλου Γιώργο Σκόνδρα που χειρίστηκε την υπόθεση και μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5, πείστηκε ότι ο άγνωστος θα της έστελνε πράγματι τέσσερα κιλά διαμάντια για να τα φυλάξει και ότι θα της έδινε ένα σοβαρό ποσοστό από τα χρήματα που θα έβγαζε όταν τα πωλούσε.

Όμως, της ζήτησε 12.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα πλήρωνε το… Τελωνείο και η νεαρή του τα έστειλε, φυσικά χωρίς να δει ποτέ τη… λάμψη των διαμαντιών! Σύμφωνα με τον έμπειρο υπαξιωματικό της Ασφάλειας, οι απατεώνες έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός από τα θύματα και βρίσκουν τρόπο να τα πείσουν.

Δείτε ακόμα:  Ζευγάρι πέθανε από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών – Συντετριμμένη η οικογένεια

protothema.gr