Απέσπασαν πάνω από 270.000 ευρώ από φίλο τους επιχειρηματία στήνοντας ακόμα και απαγωγή

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περίπτωση εκβίασης και απάτης σε βάρος 40χρονου επιχειρηματία. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε Ελλήνων αντρών εμπλεκομένων στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δύο εκ των δραστών, εκμεταλλευόμενοι την μακροχρόνια προσωπική φιλία τους με τον παθόντα, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2018 – Απριλίου 2020, παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με τη συμμετοχή άλλων τριών ατόμων, κατάφεραν να του αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 279.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία έπεισαν τον παθόντα, δύο φορές, να συμμετέχει με χρηματικό μερίδιο σε υποτιθέμενη νέα παράνομη εμπορική τους δραστηριότητα που αφορούσε στην προμήθεια και μεταπώληση λαθραίων τσιγάρων. Αφού προκάλεσαν φθορές σε εξοπλισμό της επιχείρησής του, του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, υποτίθεται κατά εκβιαστική απαίτηση των δραστών, ώστε να μην ξανασυμβεί. Επίσης έπεισαν τον παθόντα ότι ένας εκ των φίλων του έπεσε θύμα απαγωγής, γεγονός που δεν ίσχυε, ενώ οι υποτιθέμενοι δράστες της, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής τόσο του ιδίου όσο και των δύο φίλων του, απαίτησαν εκβιαστικά και πέτυχαν την καταβολή πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού.

Αφού αποκαλύφθηκε η δράση τους, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους που θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΡΤ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.