Αποφεύχθηκε ο πόλεμος Ραφήνας Αρτέμιδας για την παραλία του Φίλιππα


Ο “πόλεμος” αποφεύχθη επ’ ωφέλεια των λουομένων. Και αναφέρομαι στη διεκδικούμενη παραλία “Φίλιππας ή Πετρέλαια”, που ιστορικά ανήκει στην Αρτέμιδα, αλλά στα χαρτιά που εμφανίζει ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Μπουρνούς, φαίνεται ότι η παραλία ανήκει στη Ραφήνα.

Προ καιρού είχε αναγγελθεί ότι σήμερα Σάββατο 28-5-2022 κλιμάκιο από εθελοντές της Ραφήνας-Πικερμίου θα καθάριζε τη παραλία. Οι ανάγκες του ρεπορτάζ με οδήγησαν πρωί-πρωί εκεί. Συνάντησα εργάτη του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος που μου είπε: “Από τις 7:00 το πρωί είμαι εδώ και απομάκρυνα ότι άχρηστο και σκουπίδι ήταν στη παραλία”.

Δείτε ακόμα:  Χωρίς ρεύμα τώρα περιοχές σε Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Άγιο Ανδρέα και Μάτι - Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Περίπου 10:00 εμφανίστηκε και το κλιμάκιο περίπου 15 άτομα, του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Σπύρο Κάρλο, λίγο αργότερα εμφανίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Άρης Μπουράνης και Σπύρος Πάντζας, το κλιμάκιο με ειδικές σακούλες άρχισε με τα χέρια να μαζεύει τα φύκια. Ο αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Αντώνης Νομικός, εμφανίστηκε έχοντας καταφανώς χαμηλούς τόνους και αφού αντάλλαξε ήρεμες κουβέντες, με τους αντιδημάρχους Ραφήνας-Πικερμίου αποχώρησε λέγοντας: “τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια”.

Δείτε ακόμα:  Βαγγ. Μπουρνούς: "Η βία δεν έχει δικαιολογία. Μόνο αποτροπιασμό, καταδίκη, απομόνωση και απόδοση δικαιοσύνης"

Σε δηλώσεις του μου ανέφερε: “πως είναι δυνατόν από το 1974, ο δήμος Αρτέμιδος και τώρα Σπάτων-Αρτέμιδος να διαθέτει ναυαγοσώστες και να επιμελείται του καθαρισμού της παραλίας, χωρίς οικονομικά να επιβαρύνει-συμμετάσχει ο δήμος Ραφήνας και τώρα Ραφήνας-Πικερμίου, να διεκδικεί καθ’ ολοκληρίαν τη παραλία. Από ρέμα, την ευθεία της οδού Αρίωνος και αριστερά ανήκει στη Ραφήνα. Τα σπίτια που είναι κτισμένα δεξιά του ρέματος- Αρίωνος, ανήκουν στην Αρτέμιδα… Θα διατηρήσουμε το κομμάτι που μας ανήκει καθαρό με ναυαγοσώστη και το υπόλοιπο που ανήκει στη Ραφήνα, ας κάνουν το κουμάντο τους”.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Νεκρός 38χρονος έπειτα από συμπλοκή σε μπαρ!

Κολυμβητές μου είπαν: “…ας διατηρηθεί η παραλία καθαρή και ποσώς μας ενδιαφέρει η ιδιοκτησία…” Συμφωνώ απόλυτα…

Δημήτρης Πνευματικάτος