Αποκάλυψη καθηγητή του ΕΚΠΑ: 40.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική – Αυξημένο κατά 370% το ιικό φορτίο!

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα λύματα της Αττικής, τα ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο φθάνουν τις 40.000», σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη, που μίλησε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πολύ πιο μεγάλο, σύμφωνα με τον καθηγητή, καθώς τα ενεργά κρούσματα, με βάση την ανάλυση των λυμάτων, δεν ξεπέρασαν τις 20.000 τον περασμένο Μάρτιο.

Δείτε ακόμα:  Αρκουμανέας: «Τους τελευταίους μήνες όλοι έχουν κατανοήσει τη σημασία της δημόσιας υγείας»

«Παρακολουθούμε το ιικό φορτίο από τον περασμένο Μάρτιο. Καθημερινά από την 1η Σεπτεμβρίου παίρνουμε δείγματα. Είχαμε καταγράψει την αύξηση του Αυγούστου, την κορύφωση του Σεπτεμβρίου, μετά μια μικρή ύφεση κ.ο.κ.».

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες τα δείγματα δείχνουν μια αύξηση ιικού φορτίου της τάξεως του 370%, στην Αττική», επισήμανε ο κ. Θωμαΐδης και πρόσθεσε:

«Το δείγμα αντιπροσωπεύει τη δραστηριότητα τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων στην Αττική. Από την προηγούμενη Τρίτη άρχισε η αύξηση. Είναι πολύ μεγαλύτερη η αύξηση των κορυσμάτων σε σχέση με το πρώτο κύμα».

Δείτε ακόμα:  Παγώνη για lockdown: Κομβική η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη - Ανησυχητικοί οι αριθμοί νεκρών και διασωληνωμένων

«Εχουμε με σταδιακή ελεγχόμενη διασπορά που φαίνεται να ξεφεύγει. Είναι μεγαλύτερη η αύξηση από το αναμενόμενο. Την περασμένη Τετάρτη φθάσαμε στο πικ, που οφείλεται σε διαδηλώσεις και διάφορες εκδηλώσεις που αύξησαν τη διασπορά», επισήμανε.

«Οι προηγούμενες μέρες δείχνουν σταθερότητα γύρω στα νούμερα που σας είπα. Τα αποτελέσματα τα στέλνουμε καθημερινά στην επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου», τόνισε.

newpost.gr